Slušaj vest

Švajcarski reprezentativac Đerdan Šaćiri (32) više nije fudbaler Čikago Fajera, kluba iz američke MLS lige. Posle dve i po sezone boravka u tom timu, on je zvanično slobodan igrač.

"Čikago Fajer i Đerdan Šaćiri dogovorili su se da raskinu ugovor veziste", saopšteno je na sajtu kluba, uz objašnjenje koje je predstavio sportski direktor Džordž Hejc.

"Posle razgovora sa Đerdanom, zajedno smo se dogovorili da je rastanak u najboljem interesu svih strana. Zahvaljujemo mu na doprinosu klubu i želimo mu sreću u sledećem poglavlju karijere", takođe je navedeno.

Šaćiri je stigao u Ameriku posle kratke epizode u Lionu, u Francuskoj, a nastupio je za tim iz Čikaga na 75 utakmica i dao 16 golova uz 20 asistencija. "Verujem da je ovo pravi trenutak da istražim nove šanse u karijeri. Hoću da zahvalim klubu i navijačima za podršku tokom mog boravka u Čikagu. Želim Fajeru samo uspehe", kazao je Šaćiri.

On je igrao i za Liverpul, Bajern, Stouk, Inter i za matični Bazel. Navijači u Srbiji najbolje su ga upamtili u mečevima protiv naše reprezentacije na svetskim prvenstvima u Rusiji i u Kataru, kada je bio strelac protiv "orlova" i kada je provocirao navijače Srbije pokazujući iredentistički simbol - albanskog "dvoglavog orla"

Arena Sport Gol Šaćiri