Slušaj vest

Fudbaleri Rumunije iz sveg glasa su pevali himnu u Prištini, dok su tamošnji Albanci zviždali tako da je paralo uši i preko video-prenosa. Igrači u žutim dresovima kao da nikad emotivnije i glasnije nisu pevali pesmu "Probudite se Rumuni", što je izuzetno smetalo Albancima.

Na stadionu u Prištini, koji je 2018. preimenovan u ime "Fadil Vokri", navijači samoproglašene republike doneli su i zastavu terorističke "Oslobodilačke vojske Kosova" i vitlali njom kraj klupe Rumuna. Pogledajte te scene na utakmici Lige nacija.

Rumunija nije priznala nezavisnost Kosova, a na utakmicama njene reprezentacije mogu se čuti pokliči "Kosovo - Srbija", uz istaknute transparente sa istom porukom.

Kosovo i Rumunija igrali su meč u okviru Lige nacija i već je bilo skandala kada igraju ova dva tima, jer je jedan meč Rumunije i Kosova bio prekinut zato što su navijači domaćeg tima skandirali "Kosovo - Srbija" i izneli taj transparent. Učinili su to pripadnici navijačke grupe "Uniti Sub Tricolor", nakon čijeg je gesta pre godinu dana meč bio prekinut.

Bonus video:

MONDO/Stefan Stojanović Navijaci partizana i aeka pevaju Kosovo Srbija