Slušaj vest

Pozajmljeni napadač Crvene zvezde Uroš Kabić (20) počeo je u Čukaričkom da dobija šansu i minute kao rezervista, nakon što godinu dana nije igrao. Pod vođstvom trenera Gorana Stanića on opet ulazi u takmičarski ritam nakon komplikovanih godinu dana u karijeri. Prošlog leta prešao je u Crvenu zvezdu iz Vojvodine za 800.000 evra, na "Marakani" se nije izborio za minutažu, pa je na polusezoni otišao u Torino, gde nije ni debitovao za prvi tim.

U razgovoru za klupski sajt Čukaričkog, Kabić je govorio o tom periodu.

"Ne mogu da kažem da sam pogrešio, bilo je to bez dileme lepo iskustvo za mene. Ali, možda nisam bio spreman baš za taj nivo fudbala. Da je bio neki drugi klub u kojem bih dobijao više prilike, verovatno bi bilo i drugačije. Ali, šta da se radi… Situacija je bila specifična, uglavnom sam bio na klupi prvog tima, a u takvim okolnostima nisam mogao da igram Primaveru, preklapali su se mečevi", kazao je Kabić.

Jednog igrača iz svoje italijanske epizode posebno izdvaja. "Ako bih morao da izdvojim jednog igrača, onda bi to bio špic Duvan Zapata, fizički je nadmoćniji od svih, zaista je ostavio sjajan utisak"

Sa Kabićem u timu su bila i dvojica reprezentativaca Srbije i jedan Hrvatske. "Vanja Milinković-Savić i Ivan Ilić, kao i Nikola Vlašić. Svi su oni odlični igrači, pomagali su mi mnogo, posebno Vanja i zahvalan sam mu na tome".
U Čukaričkom se opet vraća takmičarskom fudbalu, koji je poslednji put igrao u matičnoj Vojvodini. "Naučio sam da cenim svaki minut u igri, posebno posle godinu dana neigranja. Veoma mi je drago što dobijam priliku i uvek ću se truditi da tu šansu maksimalno iskoristim. Iskreno, posle tog dugog perioda u kojem nisam bio na terenu, teško je bilo odmah uskočiti u ekipu, ali zadovoljstvo mi je da sam dobio šansu. Baš sam se uželeo fudbala. Eto, već sam stigao i da asistiram jednom, protiv Mladosti u Užicu, ali to nije bilo dovoljno da izbegnemo poraz. Mogao sam da postigne i gol u narednoj utakmici protiv Tekstilca, malo je nedostajalo, ali mi je njihov golman odbranio udarac"

Bonus video: Gol Uroša Kabića protiv Crvene zvezde

Youtube/Arena sport TV Uroš Kabić