Slušaj vest

Nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović poslednjih godina jedan je od najzastupljenijih fudbalskih analitičara na domaćoj sceni, a njegovi britki komentari stekli su veliku popularnost u javnosti. Bivši igrač Želje, Verdera, Atletiko Madrida i drugih klubova izgradio je neobičan stil i važi za čoveka bez dlake na jeziku, ali fudbalski menadžer Miroslav Nestorović smatra da je tokom poslednjeg gostovanja preterao!

Toko gostovanja na RTS Bogdanović je analizirao situaciju u Fudbalskom savezu Srbije i reprezentaciji, komentarisao meč protiv Španije u okviru Lige nacija, pominjao Dragana Džajića, Luku Jovića, Sergeja Milinković-Savića, otkaze Piksiju... Sve to izazvalo je reakciju agenta koji već dugo ne živi u Srbiji, ali prati dešavanja u ovdašnjem fudbalu. Po Bogdanoviću je udario oštro, kao niko ranije.

"Gde je onaj genije Rade Bogdanović? Da li je gledao utakmicu? Vidim da poslednjih meseci snima reklame, izborio se za pet minuta slave... Deluje mi kao ovi likovi iz rijaliti programa. Kakve on gluposti priča? Prvo je terao Sergeja, pričao svašta o njemu, a pre neki dan mu isti taj Sergej fali u reprezentaciji... Lupeta, ništa drugo, samo narod slabo pamti, a on hvata na caku. Kaže, bio je on igrač... Lepo. Jeste, ali ima milijardu takvih. Gde je on to radio? Ima li minuta jednog da je radio kao trener? Otvoreno kažem da on ne vidi fudbal u pravom smislu reči. Njegova vizija fudbala je iz crtanih filmova. Ozbiljne analize se ne daju iz studija... Moraš biti na utakmici, da vidiš kretnje igrača, linije tima, ideju trenera... A on sedi u studiju sa još dvojicom likova... Njih trojica u istim odelima, sa istim mašnama... Ma, smešno", rekao je za "Kurir" Miroslav Nestorović.

Dotakao se Nestorović i komentara na račun predsednika FSS, Dragana Džajića. "Sramota je porediti jednog Džaju sa Bajdenom. To je oličenje primitivizma. Pa, Dragan Džajić ako nije najbolji, onda je jedan od trojice najboljih igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Kao funkcioner uzeo je evropsku i svetsku titulu sa Crvenom zvezdom. Čemu takva vređanja? Cirkuzaner jedan, sram da ga bude! Taj Bogdanović treba da se pokrije ušima. Ko si ti prijatelju da tako pričaš o Džajiću? Zašto? Koji je razlog? Kaže, ne funkcioniše Savez. Ma, hajde. Šta je bilo pre 10, 20 ili 30 godina? Koliko su tada predsednici Saveza imali godina? Tada mu nije smetalo. Možda bi Bogdanović da radi nešto u Savezu? Pored tih dežurnih pljuvača, videli smo prethodnih dana i rad crva koji su pokušali da mute vodu. Ali, oni su oterani... Nema ih više", navodi fudbalski menadžer.

Nestorović već godina živi i radi u Španiji, a sa srpskim klubovima najčešće je sarađivao kada je reč o transferima fudbalera iz Južne Amerike. Primera radi, u Crvenu zvezdu doveo je igrače poput Segunda Kastilja, a Ekvadorac se i godinama kasnije smatra jednim od najboljih inostranih igrača u istoriji crveno-belih.

(Kurir/MONDO/D. N.)

Bonus video:

Kurir TV Rade Bogdanović