Slušaj vest

Fudbalski klub Rad je u sezoni 2020/21 igrao elitni rang srpskog fudbala, ali je nakon ispadanja u leto 2021. godinepočeo sunovrat jednog od najvećih "malih" beogradskih klubova. Još dva ispadanja u naredne tri godine, pa su "Građevinari" trenutno članovi Beogradske zone - četvrtog ranga takmičenja u srpskom fudbalu. I situacija uopšte nije sjajna, o krizi na Banjici pišu čak i regionalni mediji.

Nakon što je meč prvog kola službeno registrovan u korist rivala, Rad je uspeo da se konsoliduje i pojavi na narednim utakmicama u prvenstvu. Ipak, zbog nagomilanih dugova prema bivšim igračima nekadašnji predstavnik Srbije u Evropi ne može da dovede pojačanja već igra samo sa fudbalerima iz mlađih kategorija, što se uglavnom završi rezultatskim debaklom.

Ubedljive poraze svog tima redovno prati navijačka grupa "Junajted fors", jedna od najbolje organizovanih u Srbiji. "Rad igra s juniorima, ali uprkos katastrofalnim rezultatima njihovi navijači United Force prate sve utakmice i pune stadion na Banjici", navodi u svom tekstu hrvatski "Index", kojem je ova tema privukla pažnju. Pogledajte kako izgleda podrška Radu u četvrtoj ligi:

Poruka "Nećemo stati" koja je istaknuta na meču protiv PKB izuzetno je važna za sve one koji vole tim sa Banjice. Iako bi fudbalski klub Rad na kraju ove sezone mogao da ispadne u peti rang takmičenja, navijači ne dižu ruke od njega i ne odustaju od podrške kao i kada je tim igrao protiv Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine u srpskom, odnosno Dinama, Hajduka, Želje, Sarajeva i drugih velikana u jugoslovenskom fudbalu.

Na podršku Forsa ne utiču rezultati. Nakon službenog poraza u prvom kolu od ekipe Zuce (3:0), Rad su pobeđivali Komgrap (8:0), PKB (11:0) i Mladenovac (7:0). I na toj poslednjoj utakmici tribina iza gola na stadionu "Kralj Petar I" bila je dobro popunjena. Pogledajte fotografiju sa tog meča:

Nakon četiri kola u Beogradskoj zoni Rad nema nijedan osovjen bod i još je bez postignutog gola, dok su njegovi rivali 26 puta zatresli mrežu, uz još tri gola koja je tim Zuce 2019 "postigao" službeno. Gol razlika 0:29 signal je da ćemo Rad u narednoj sezoni gledati u petom rangu srpskog, ako izdrži jednu od najtežih sezona u klupskoj istoriji.

Bonus video:

Kurir/Petar Aleksić  fudbalski stadion Lagator, Loznica