Slušaj vest

Crvena zvezda je u finišu prelaznog roka ostala bez najboljeg igrača iz prethodne sezone. Vezni fudbaler In Bom Hvang prodat je Fejnordu u transferu teškom osam miliona evra, a crveno-beli su munjevito morali da reaguju i na stadion "Rajko Mitić" stigao je Rade Krunić. Od veznog igrača iz Foče očekuje se da nadomesti veliki gubitak na sredini terena.

Kada Rade bude debitovao, navijačima će i dalje u mislima biti reprezentativac Južne Koreje kojeg treba da zameni. Hvang je za samo jednu sezonu "kupio" navijače - oduševili su se njegovim znanjem, pristupom igri i poštovanjem koje je gajio prema klubu, pa je rastanak mnogima teško pao. Deluje da je to slučaj i sa fudbalerom, iako je otkrio da mu je transfer iskorak u karijeri. On je nakon odlaska iz Zvezde ispričao kako je došlo do prleaska u holandiju.

"Pre svega, naš meč u plej-ofu Lige šampiona odigrao se 28. avgusta, a dan ili dva pre tog meča kontaktirali su me Fejenord i još jedan tim (verovatno Ajaks). Pošto je meč bio zaista važan za mene i tim, odlučio sam da se fokusiram na igru. Takođe sam razgovarao sa svojim agentom, i nakon utakmice smo konkretnije razgovarali o stvarima, uključujući finansijska pitanja", rekao je In Bom Hvang i dodao: "Srećom, Fejenord je odlučio da me angažuje plaćanjem otkupne klauzule, na čemu sam veoma zahvalan. Kao što je poznato, holandski klubovi su poznati po razvoju i prodaji mladih igrača, ali iako ću uskoro napuniti 28 godina, oni su ipak odlučili da ulože u mene. Za to sam zaista zahvalan i osećam veliku odgovornost."

Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia, MN Press Hvang

Reprezentativac Južne Koreje smatra da bi njegove dobre igre mogle da otvore vrata njegovim zemljacima ka holandskom fudbalu. "Zato želim da pružim dobre nastupe. U junu sam pomenuo da, bez obzira na to koju odluku donesem, želim da to bude nešto što može doprineti, makar i na mali način, korejskom fudbalu. Ovaj transfer nije izuzetak. Imam osećaj odgovornosti da dobro igram u holandskoj ligi jer to može otvoriti više prilika za mlađe igrače da dođu u ligu. Moram da nastavim da dajem najbolje od sebe kao i uvek, kako bih zadovoljio klub i navijače", istakao je Hvang.

Hvang je nakon odlaska iz Južne Koreje igrao za Vankuver Vajtkepse u MLS, a zatim i za Rubin iz Kazanja koji ga je dva puta pozajmljivao Seulu. Usledio je odlazak u Olimpijakos, a zatim i dolazak u Crvenu zvezdu čiji je dres nosio godinu dana. Odigrao je 42 meča u svim takmičenjima, postigao šest golova i asistirao 12 puta.

Bonus video:

Kurir Hvan zabrinuo navijače Crvene zvezde: Želim da igram Ligu šampiona, ali ne znam da li ostajem?!