Slušaj vest

Španski trener Mikel Arteta produžio je ugovor sa Arsenalom do 31. juna 2027. godine, zvanično je potvrdio klub. Artetin aktuelni ugovor isticao je na kraju sezone i navijači su se i te kako plašili da će napustiti "Emirejts" i vratiti se na "Etihad", pošto se čini da njegov mentor Pep Gvardiola neće ostati u Mančester sitiju.

Upravo je uz Gvardiolu stasao Arteta i potom se krajem 2019. godine našao na klupi Arsenala umesto Unaija Emerija, a za vrlo kratko vreme uspeo je da stabilizuje klub i načini ga trenutno najozbiljnijim pretendentom za titulu u Premijer ligi uz "građane". Bio je Arsenal vrlo blizu titule u poslednje dve sezone, ali im je uvek nešto falilo, a status Mikela Artete nijednog trenutka nije dolazio u pitanje, ima apsolutnu podršku uprave o čemu govori i novi ugovor.

Za sada, Mikel Arteta (42) kao trener Arsenala ima osvojen FA Kup iz 2020. godine, dok je uspešniji bio kao igrač na "Emirejtsu" jer je kod Vengera osvajao dva puta isti pehar - 2014. i 2015. godine.

Podsetimo, Arsenal je ovog leta investirao 110 miliona evra u pojačanja i stigli su Rikardo Kalafijori, Mikel Merino, David Raja i Rahim Sterling. Dovoljno da se sruši Siti? Videćemo, ipak se i dalje pita Pep Gvardiola i želi petu uzastopnu titulu u Engleskoj sa "građanima".

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Mančester siti crvena zvezda