Slušaj vest

Celo leto čekao se "kapitalac" u Novom Sadu, a Vojvodina je sat i po vremena pre kraja prelaznog roka završila jedan od najvećih letnjih transfera u Supelrigi Srbije. Novi ofanzivac "Stare dame" je Lazar Ranđelović, rođeni Leskovčanin koji se afirmisao u niškom Radničkom, a zatim godinama igrao u inostranstvu.

On je u toku dana doputovao u Srbiju, a zatim sa beogradskog aerodroma otišao u Novi Sad gde je već prošao lekarske preglede i potpisao višegodišnju saradnju. Ranđelović je promovisan u društvu sportskog direktora novosadskog tima Marka Jovanovića, koji ga dobro zna iz ranijih faza njegove karijere. 

"Dosadašnji član grčkog Olimpijakosa Lazar Ranđelović od danas je novi fudbaler Vojvodine. Ranđelović igra na poziciji desnog krila, a sa Vojvodinom je potpisao ugovor do 2027. godine. On je rođen 5. avgusta 1997. godine u Leskovcu, a na veliku scenu stupio je u niškom Radničkom u koji je stigao u zimu 2017. iz Radana iz Lebana. Tokom karijere nastupao je za Car Konstantin, Dinamo Vranje, kao pozajmljeni igrač iz Radničkog, da bi leta 2018. prešao u grčki Olimpijakos, ali je ostao na 'Čairu' još godinu dana. U debitantskoj sezoni u dresu Olimpijakosa bio je standardni član ekipe, te je učestvovao u pohodu ka Ligi šampiona. U kvalifikacijama je dao dva gola, a u toj sezoni 2019/20 bio je standardni prvotimac, odigrao je 31 utakmicu uz učinak od šest golova i dve asistencije. Nakon toga, usledio je niz pozajmica u Leganes, Ural i Rubin Kazanj, iz kog se ovog leta vratio u Atinu. Ranđelović je odlučio da ovog leta napusti Olimpijakos, te je nakon odrađenih lekarskih pregleda potpisao trogodišnji ugovor sa Vojvodinom", navodi se u objavi Vojvodine na društvenim mrežama.

Ranđelović je prethodnih godina bio i mladi reprezentativac Srbije, a kod selektora Dragana Stojkovića debitovao je za seniorski tim u ubedljivoj pobedi nad Rusijom (5:0) u Beogradu. Ovim poslom Vojvodina je završila aktivnosti u prelaznom roku i sada ima formiran tim. Pre Ranđelovića stigli su Kolins Sičendže, Lukas Baros, Mihai Butean, Lazar Nikolić, Marko Mladenović, Marko Poletanović, Slobodan Medojević, Marko Veličković, Jusuf Bamidele i Depu, dok je od Granade otkupljen i Njegoš Petrović posle šestomesečne pozajmice, a za kraj prelaznog roka sa pozajmice iz Mladosti GAT vratio se i Dragan Kokanović.

Bonus video:

Kurir Vojvodina, finale kupa