Slušaj vest

Fudbalski klub Partizan bio je veoma aktivan na tržištu ovog leta, a čak 13 fudbalera stiglo je u Humsku kako bi podigli kvalitet u timu Aleksandra Stanojevića. U potpunoj reorganizaciji ekipe crno-beli su mislili i na budućnost, pa će tako u tekućoj sezoni petorica prvotimaca igrati na dvojnoj registraciji i za Teleoptik, koji se takmiči u Srpskoj ligi Beograd. Njima bi društvo mogao da pravi i jedan iskusni fudbaler, bivši kapiten Partizana Voja Stanković.

Kako MONDO saznaje, crno-beli su zainteresovani da u klub vrate iskusnog Vojislava Stankovića (36), ali Voja ne bi imao status prvotimca. On bi se u samom finišu igračke karijere našao u ulozi mentora mlađim igračima, koji će u tekućoj sezoni nositi dres Partizanovog razvojnog tima.

Kako je trenutno slobodan igrač, Stanković ne mora da potpiše ugovor do petka u ponoć - kada se završava prelazni rok u Srbiji. Voja bi i narednih dana mogao da dogovori saradnju, a zatim se priključi timu u kojem će tokom sezone povremeno igrati i Partizanovi prvotimci Nemanja Trifunović, Dušan Jovanović, Zoran Alilović, Mihajlo Petrović i Milan Roganović. Odlukom trenera Stanojevića, oni će kroz utakmice u trećem rangu hvatati takmičarski ritam.

MN Press Nekadašnji štoper Partizana.

Voja Stanković ponikao je u Dinamu iz rodnog Vranja, a zatim je bio prvotimac OFK Beograda. Upravo se sa Karaburme preselio u Humsku, gde je proveo narednih pet godina. Sa Partizanom je osvojio pet šampionskih titula i jedan Kup Srbije, igrao je grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope, a bio je povremeno i kapiten ekipe. Ukupno je odigrao 102 meča, uz jedan pogodak i tri asistencije.

Narednih osam i po godina Stanković je igrao u Azerbejdžanu, gde je promenio nekoliko timova. Iz Partizana je otišao u Inter iz Bakua, a još je bio član Gabale i Nefčija. U srpski fudbal vratio se prethodnog leta kada je potpisao jednogodišnji ugovor sa Željom iz Pančeva, a na kraju sezone istekla mu je saradnja sa jedinim banatskim timom u elitnom rangu srpskog fudbala.

Bonus video:

Arena Sport Haos na meču IMT - Partizan