Slušaj vest

Imao je Dušan Vlahović veliku šansu da donese Juventusu vođstvo protiv Empolija (0:0), ali je promašio. Argentinac Niko Gonzales poslao mu je savršenu loptu sa sredine terena, stvorio mu praktično situaciju "jedan na jedan", u kojoj je golman domaćih Devis Vaskez sjajno odbranio.

S obzirom na to da je Juventus odigrao veoma bledo u drugoj uzastopnoj utakmici i da je posle 0:0 protiv Rome završio još jedan meč istim rezultatom, mnogi su krivili upravo Vlahovića zbog toga. Kao i protiv "vučice", Srbin je bio starter, ove subote odigrao je ceo meč, ali nije pogodio.

"Vlahović je pogađao samo kada je bio dvostruki strelac u utakmici protiv Verone. Bilo je to jedini put da je bio strelac u uvodna četiri kola. Čak i na stadionu Kastelani, Srbin je imao veliku šansu ispred Vaskeza, ali ga je golman Empolija hipnotisao", napisao je o Vlahoviću list "Gazeta delo Sport". Pogledajte njegovu šansu na snimkui od 1:47.

Da li je Dušan nervozan?

Trener Juventusa Tijago Mota bio je posebno upitan za srpskog napadača koji se nije odazvao selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju za mečeve protiv Španije i Danske ovog septembra.

"Da li je Dušan nervozan? U tom pogledu on veoma napreduje. Jasno je da navijači žive za golove, ali Vlahović nam daje mnogo drugih stvari i mora da ostane fokusiran. On je pozitivni lider i mora da ovako nastavi", rekao je Mota.

Juventus će sledeću utakmicu igrati u Ligi šampiona protiv PSV Ajndhovena u Torinu. Taj meč biće odigran u utorak i Vlahović će u njemu imati šansu da pokaže da nije u golgeterskoj krizi.

Bonus video:

Arena premium Dušan Vlahović crveni karton