Slušaj vest

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je protiv Španije (0:0) i izgubila od Danske (2:0) na početku novog izdanja Lice nacija, u neočekivano promenjenom sastavu. Pojedine reprezentativce precrtao je selektor Dragan Stojković, dok ima i onih koji su odbili Piksijev poziv da obuku dres nacionalnog tima.

Povređeni su Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović, falili su još i Miloš Veljković, Aleksa Terzić i Mihailo Ivanović, dok je Dušan Vlahović saopštio da zbog porodičnih problema neće moći da zaigra. Jedan od najboljih fudbalera italijanskog prvenstva ponovo nije bio u timu Srbije, a mediji iz zemlje u kojoj nastupa već godinama otkrivaju i potencijalni razlog za to - dok Rade Bogdanović tvrdi drugačije.

Navodno, Dušan Vlahović je odbio Srbiju zbog pregovora oko novog ugovora koje ovih dana vodi sa Juventusom. Slavni tim iz Torina ima nameru da produži saradnju sa napadačem, ali pod drugačijim uslovima. Ideja crno-belih je da smanje platu i povećaju bonuse srpskog fudbalera, a ukoliko bi on pristao na to verovatno bi i dalje bio najplaćeniji igrač Serije A.

Vlahović ima važeći ugovor do leta 2026. godine i po njemu zarađuje oko 12 miliona godišnje. Juventusova ideja je da se zagarantovani deo plate spusti na oko devet miliona, a da ostatak bude pretvoren u bonuse koje bi Vlahoviću isplaćivali na osnovu njegovog ličnog učinka i klupskih rezultata u narednim godinama. Očigledno su pregovori u Torinu izuzetno naporni jer je Vlahović morao da otkaže reprezentativne obaveze kako bi im se u potpunosti posvetio.

U dosadašnjem toku karijere Dušan Vlahović je odigrao 30 mečeva i postigao 13 golova za reprezentaciju Srbiju. Pre seniorskog tima upisao je 11 nastupa i šest golova za mlađe kategorije, a već sa 20 godina postao je A reprezentativac. Ponikao je u Partizanu, preselio se prvo u Fiorentinu, a zatim u Juventus i već više od šest godina je u italijanskom fudbalu.

Bonus video:

MONDO/Milutin Vujičić Zamišljeni piksi zapisuje na treningu