Slušaj vest

Roma je loše ušla u novu sezonu i nema pobedu u četiri utakmice Serije A, a američki vlasnik Den Fridkin odlučio je da zbog toga smeni trenera Danijelea de Rosija. Totijev naslednik u Romi, koji je od 2001. do do 2019. godine odigrao preko 600 mečeva u dresu "vučice", osetio je brutalnost modernog fudbala pošto mu ni "rođeni klub" nije oprostio prvu krizu.

De Rosi je jako dobro vodio Romu do početka nove sezone, uspeo je da je izvuče iz katastrofe u koju ju je "uvalio" Žoze Murinjo, pa je tako od januara 2024. uspeo da beleži dobre rezultate. Igrao je i polufinale Lige Evrope, završio na šestom mestu u Seriji A, a potom je kao logična posledica toga došlo produženje ugovora na još tri godine. Međutim, to je bilo samo slovo na papiru za američke biznismene koji vode Romu.

Tako su se posle 0:0 sa Kaljarijem, potom 1:2 sa Empolijem, pa "nulom" sa Juventusom i remijem (1:1) sa Đenovom oprostili od svoje legende. I pitanje je da li će De Rosi ikada više doći na klupu "vučice" posle ovakve brutalnosti koja ga je dočekala od svojih "najmilijih".

Pretpostavka je da je De Rosi "platio glavom" zbog uloženih 90 miliona evra (šta je to u današnjem fudbalu?), a doneo je pre toga brojne dobre stvari Romi poput stavljanja Mileta Svilara među stative.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 2