Slušaj vest

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić stigao je zimus u Hajduk iz Splita i trebalo je da to bude "savršen kraj" karijere. Međutim, Perišić je bio povređen, pa jedva da je i igrao za "bile", da bi potom letos počeo da ispituje tržište i traži novi klub, posle čega je izbačen iz tima. Ugovor je raskinut, a Perišić je sada zvanično pronašao novu sredinu.

Sve je dogovorio za holandskim velikanom PSV-om iz Ajdhovena. Nakon obavljenih lekarskih pregleda, potpisao je ugovor na godinu dana, tako da će "filipsovcima" pokušati da pomogne da dođe do druge uzastopne titule u prvenstvu Holandije. U Evropi, za sada, ne može da im pomogne.

S obzirom na to da je odavno završen registracioni period za Ligu šampiona, PSV ne može naknadno da registruje Ivana Perišića i to znači da neće igrati na "Marakani" 21. januara. Ako kojim slučajem PSV prođe dalje u Ligi šampiona - ili "preživi" u Evropi  i pak nastavi kroz slabiju Ligu Evrope - u tom slučaju bismo mogli da vidimo Ivana Perišića opet u međunarodnim klupskim takmičenjima. 

Perišić (35) je inače karijeru počeo u francuskom Sošou u koji je stigao kao "klinac" iz Hajduka iz Splita. Igrao je još za Klub Briž, Borusiju Dortmund, Volfsburg, Inter, Bajern, Totenhem i potom se vratio "kući" u Split, ali samo na nekoliko meseci.


BONUS VIDEO:

Twitter/hotsportsrb Piksi Hajduk ili Dinamo