Slušaj vest

Zabrana za navijače Crvene zvezde! Neće moći da putuju na gostovanje u Milanu, odnosno neće moći da pruže podršku fudbalerima na utakmici protiv Intera koja je zakazana za 1. oktobar u okviru Lige šampiona. Tako prenose italijanski mediji koji navode da je već stigao dopis koji to i potvrđuje u vezi predstojećeg susreta.

Prema navodima tamošnjih medija prefekt Milana Klaudio Skargalja, koji je i član gradske skupštine, poslao je dopis u kom je naveo da "zbog bezbednosti i zaštite javnosti neće biti navijača na toj utakmici". U tom dopisu navodno piše i da će "državljanima Srbije biti zabranjeno da kupe karte za bilo koje sektore stadiona i da će ulaznice moći da kupe samo vlasnici sezonskih karata Intera i oni koji imaju kartice lojalnosti".

Ovakva odluka italijanskih vlasti se donekle i očekivala, pre svega zbog tenzija koje postoje između navijača Zvezde i Rome kada su Delije ukrale zastavu i potom je zapalile na stadionu. To je bio jedan od razloga za ovu odluku pošto je u spomenutom dopisu navodno navedeno i da "postoji bojazan da bi meč Intera i Zvezde 1. oktobra bio šansa za nove okršaje" i podsećaju da je ista zabrana bila na snazi za navijače i kada je u decembru prošle godine košarkaši Zvezde gostovali Armaniju u Milanu.

MONDO/Dušan Ninković Marakana pred Zvezda - Benfika

BONUS VIDEO:

Kurir Atmosfera pred meč Zvezda - Benfika