Slušaj vest

Partizan je otišao u Atinu na poslednje pripreme pred početak nove sezone. U neizvesnoj završnici je izgubio od Efesa (81:80), šut za pobedu nije završio u obruču. Upravo je na toj utakmici otkriveno i da je Brendon Dejvis zamenik kapitena crno-belih. Vanja Marinković nije otputovao u Grčku, pa je tu čast dobio američki košarkaš.

Njemu je poverenje ukazao Željko Obradović pa će tako on, ako za to bude potrebe, menjati Marinkovića u toj ulozi. "Samo kada Vanja nije tu ja obavljam njegove dužnosti. Moja dužnost je da se potrudim da momci ostanu fokusirani i spremni da počnu utakmicu", rekao je Dejvis za "Meridian sport".

Priznaje da mu je drago zbog toga. "Naravno da je velika čast. Međutim, ja sam tu da radim samo ono što bi i Marinković radio. Nije to ništa previše zahtevno. Samo pokušavam da sledim njegov primer."

Prošle sezone kapiten je bio Kevin Panter, zamenik Danilo Anđušić. Upravo će doskorašnji igrač Valensije kao kapiten izvesti tim i u subotu u spektaklu, pošto će igrati protiv Panatinaikosa na stadionu na kom se očekuje 35.000 ljudi. "Svi smo uzbuđeni zbog toga, biće novo iskustvo. Očekujem da će ambijent da bude sjajan", zaključio je Dejvis.

(Meridiansport/MONDO)

BONUS VIDEO:

RTS1 Vanja Marinković slavi blokadu Filipa Petruševa