Slušaj vest

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević odlučio se za neočekivan potez pred 174. "večiti" derbi. Usled problema sa povredom Ognjena Mimovića, morao je da traži novo rešenje za "bonusa" u startnoj postavi i na kraju se odlučio da šansu dobije mladi Andrija Maksimović, inače 16-godišnjak!

Već je igrao u prvom timu, ali je "večiti" derbi potpuno drugačija utakmica i jasno je da će biti pod velikim pritiskom, ali evidentno da Vladan Milojević misli da talentovani fudbaler može to da izdrži. U razgovoru za TV Arena Sport, objasnio je svoj izbor uz poruku da svi u klubu jednostavno veruju u "Zvezdinog Mesija", kako ga je već pre nekoliko godina prozvao generalni direktor Zvezdan Terzić.

"Kada sam rešio dileme? Mi uvek imamo neke planove... Sigurno smo izgubili Mimovića na duže vreme, imali smo tu rešenje i stabilnost, ali imamo mlade i plemenite igrače. Kada gledate plan svoje utakmice koju želite da odigrate, što se tiče Maksimovića - on je super talenat. Nije ga Vladan Milojević stavio jer je supertalentovan i jer je mlad, pokazao je u Grafičaru, reprezentaciji i na treninzima sa nama da zaslužuje šansu. Ništa manje nego ostali igrači. Ima moju podršku. Tako smo se opredelili, pa ćemo da vidimo", rekao je Vladan Milojević.

Evo kako izgledaju sastavi Partizana i Crvene zvezde za današnji "večiti" derbi:

PARTIZAN: Jovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević - Kovač, Arijaga - Zubairu, Natho, Zahid - Kalulu.

ZVEZDA: Glazer - Seol, Điga, Spajić, Olajinka - Elšnik, Krunić, Ivanić - Maksimović, Silas i Šerif.

BONUS VIDEO:

Kurir 174. večiti derbi - oranica na stadionu Partizana