Slušaj vest

Partizan je doživeo debakl u 174. "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde i očekivano ljutnja navijača bila je usmerena prema treneru Aleksandru Stanojeviću. "Stanoje, odlazi" moglo je da se čuje još na poluvremenu u Humskoj, da bi na kraju utakmice, kada je rezultat bio već poražavajućih 4:0 za Crvenu zvezdu, povici postali sve glasniji, videli smo bačene topovske udare, pa čak i flastere na licu trenera Partizana. Kako je sam objasnio kada se pojavio povređen pred medijima, nije fizički napadnut, nego ga je pogodilo staklo nakon što su Grobari razbili stakla na svlačionici...

Uz vidne posekotine iznad oka i na nosu, Stanojević je izašao pred medije i možda su mnogi u tom trenutku očekivali da će podneti ostavku, ali je štaviše sa svakom sledećom rečenicom koja je izlazila iz njega - delovalo da trener Partizana sve manje planira da se povuče.

"’Stanoje odlazi’ je normalna poruka, poštujem poruku navijača. Ali ono 'Prodao si klub, Stanoje?' To je odvratna poruka, ona ne može na mene da se odnosi. Za ovo prvo ćemo videti, to je najmanji problem. Ja sam otišao i kada sam osvojio 98 bodova... Ne bežim od odgovornosti. Ali, da sam se prodao... Kome?", upitao je Stanojević koji je delovao vrlo besno, očigledno i dalje još rešen da se bori za Partizan.

MONDO Grobari teraju Aleksandra Stanojevića

Dakle, po svemu sudeći, Aleksandar Stanojević neće podneti ostavku u Partizanu iako njegova ekipa još od početka avgusta ne zna za pobedu. Bilo je to sada već davno, u trećem kolu Superlige, protiv Železničara iz Pančeva (3:0), a od tada su se ređali samo neuspesi.

Nakon eliminacije protiv Dinama iz Kijeva (ukupno 9:2), Partizan je gubio od Lugana i ispao iz Lige Evrope, potom ga je dva putatukao i Gent, a u međuvremenu crno-beli su gubili od OFK Beograda i Zvezde, odnosno nisu uspevali da pobede IMT i Vojvodinu. Kada se sve sabere, Partizan je osam utakmica bez pobede i obično u takvim situacijama uprava smenjuje trenera, štaviše navikli su nas "večiti" da se i tri loša rezultata u nizu ne trpe.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES aleksandar stanojević

Zašto je sa Stanojevićem drugačije? Kao prvo, došao je u Partizan da bi bio stabilnije rešenje zbog iskustva koje poseduje i zbog svega što je do sada uradio sa crno-belima. Na to se ponovo "naslonilo" i što Partizan nema drugo rešenje u rukavu, kao što je već bio slučaj zbog velikog broja "potrošenih" trenera, a tu je i inat Aleksandra Stanojevića.

I dalje je rešen da dokaže da Partizan može mnogo bolje od onoga što trenutno pruža, posebno kada na zimu "prionu" na posao i dovedu nove igrače. Pitanje je zašto je letnji prelazni rok bačen, zašto novi sportski direktor Ivica Iliev nije želeo ranije da prihvati povratak u Humsku i danas igrače koje je zatekao "naziva amaterima", ali - ako ne bude promena u međuvremenu - čini se da će zajedno sa Stanojevićem pokušati da formira novi tim crno-belih.

Pomenuta tri činioca dakle i dalje čuvaju Aleksandra Stanojevića u srcu projekta Partizan i ostaje da se vidi da li bi sa potpuno novom koncepcijom tima mogao više. Naravno, zima je daleko i Partizanu nije ni u interesu da čeka zahlađenje, ako ništa mora bar da vidi na koga od mladih može da računa.

Anketa

Da li Aleksandar Stanojević treba da podnese ostavku?


BONUS VIDEO:

MONDO Podrška za igrače Partizana