Slušaj vest

Brazilski fudbaler Vinisijus Žunior trebalo bi da bude osvajač "Zlatne lopte" za 2024. godinu, javlja španska "Marka". Zvanična ceremonija zakazana je za 28. oktobar u Parizu kada ćemo saznati ko će naslediti Linela Mesija, prošlogodišnjeg osvajača, a izgleda da su u Španiji već "pokvarili" iznenađenje.

Istina, upravo je Vinisijus bio jedan od kandidata koji su se najviše spominjali za nagradu, uz Rodrija iz Mančester sitija, ali čini se da je titula u Ligi šampiona ipak bio "tas na vagi" koji odlučuje. Brazilac je sa "kraljevskim klubom" uspeo da osvoji najvažniji klupski trofej, postigao je i gol u finalu, tako da ćemo najverovatnije videti njegovo krunisanje - u novoj eri fudbala u kojoj više nema mesta za Lionela Mesija. Od ranije već nema za Kristijana Ronalda.

Među kandidatima je ukupno 30 fudbalera, a pored njih dvojice, najveće šanse davane su Džudu Belingamu i Erlingu Holandu, neki su spominjali i Danija Karvahala kao igrača koji je osvojio sve, ali čini se da je Vinisijus definitivno u prednosti i da ga zato čeka "Zlatna lopta".

Poslednji Brazilac koji je osvojio laskavo priznanje bi je Kaka 2007. godine, dk su je dobijali još i Rivaldo, Rnaldinjo, odnosno dva puta Ronaldo.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 1