Slušaj vest

Lionel Mesi je posle Barselone i Pari Sen Žermena otišao u Ameriku i nastupa za Inter iz Majamija, ali sva je prilika da neće završiti karijeru u MLS-u. Njemu ističe ugovor sa Inter Majamijem 2025. godine i nakon toga prema katalonskom "El Nasionalu" planira da se vrati u domovinu. 

Iako je od malih nogu deo omladinske selekcije Barselone Mesi je zapravo počeo karijeru u Njuels Old Bojsu. Više puta je u intervjuima isticao da želi da se vrati u Argentinu i obuče dres tog kluba, a sada je sa 37 godina izgleda spreman da to i uradi.  Trenutno njegov klub ne stoji dobro, prošle sezone su jedva opstali u ligi, a već je jedan veteran došao u Njuels da završi karijeru.U pitanju je 36-godišnji vezista Ever Banega, nekadašnji igrač Valensije, Atletiko Madrida, Sevilje i Intera.

Najveća igračka legenda Njuelsa je zapravo Mesijev bivši trener iz perioda kada je igrao u Barseloni Herardo Tata Martino koji je odigrao 505 mečeva za klub, a Njuels je šest puta u istoriji osvajao šampionske titule. Zanimljivo je da se stadion Njuelsa od 2009. godine zove po Marselu Bjelsi.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arenasport/screenshot Mesi Gol