Slušaj vest

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić potpisao je za CSKA iz Moskve što ne bi bilo čudno da pre samo dve godine nije odbio da igra protiv Rusije. Žestoko je kritikovao odluku Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, obavestio je da neće da igra prijateljski meč sa Rusijom, a sada je odjednom promenio mišljenje.

"Čuo sam za odluku Saveza. Čelnici Saveza znaju moj stav. Zvali su, pitali su me šta mislim o utakmici. Rekao sam šta mislim, a onda sam se iznenadio drugačijom odlukom. Nije dobra odluka. Bez reči sam. Kad reprezentacija počne da igra dobro, uvek se nešto kvari. Nemam reči. U FS BiH znaju moj stav. Samo ću reći, da ovo nije dobro", rekao je Pjanić u septembru 2022. godine i taj meč je posle njegove pobune i otkazan.

Na poziv srpskog trenera Marka Nikolića prihvatio je ponudu "armejaca" i potpisao jednogodišnji ugovor vredan oko milion evra, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana. 

"Nikada nisam rekao ništa protiv Rusije i ruskog fudbala. Žao mi je ako su moje reči od pre dve godine nekoga uvredile i spreman sam da se izvinim. Naravno, sada nije najbolji trenutak za ruski fudbal zbog suspenzije za evropska takmičenja i žao mi je što se to dešava. No, ponavljam da su moje ambicije izuzetno visoke i okviru prvenstva i Kupa Rusije. U svakom slučaju nadam se daće se situacija što pre rešiti", naglasio je Pjanić i dodao da "savršeno razume kako politika i rat utiču na sport".

Podsetimo, Pjanić ima 34 godine i karijeru je počeo u Mecu, a potom je igrao za lion, Romu, Juventus, Barselonu, Bešiktaš i Šardžu iz koje je došao kao slobodan agent u CSKA iz Moskve.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 1