Slušaj vest

Mihajlo Petković (20) napustio je letos Partizan i stigao u Napredak iz Kruševca gde se vrlo lepo snašao. Igra gotovo redovno i na sedam utakmica zabeležio je gol i dve asistencije, a za čitavu karijeru u crno-belom dresu upisao je sedam nastupa, samo uz daleko manje minuta.

Uprkos tome, Petković je zaradio popriličnu lepu svotu novca, ali je nije dobio. U razgovoru za "Sportski žurnal" otkrio je da je morao da oprosti sva dugovanja veća od 400 hiljada evra kako bi iz Humske mogao da ode u Kruševac sa "čistim papirima".

"Naplatio bih dug na sudu, ali bih verovatno sad trčao krugove na stadionu u Humskoj i stagnirao, a želeo sam da igram. Biće vremena za zaradu", poručio je mladi fudbaler koji je na debiju za Partizan protiv Javora 2022. godine postigao prvenac, ali po odlasku Ilije Stolice nije više dobijao šansu.

"Imao sam ponudu da idem u Katar, vrlo unosnu. Dobio sam poziv i Atalante, da za početak igram u mladom timu, potom da se priključim prvoj ekipi. Doneo sam, ipak, najbolju odluku za sebe, nadam se i Napredak i fokusiran sam na aktulnu sezonu. Videćemo za kasnije. Oduvek mi je bila želja da zaigram u Španiji, ali ima vremena, tek mi je 20 godina", objasnio je mladi fudbaler koji se najbolje snalazi kao levo krilo.

Podsetimo, iako je kao glavni problem Partizana "označena" omladinska škola koja ne stvara fudbalere kao nekada, upravo je Mihajlo Petković jedan od njenih produkata koji nisu dobili šansu. I ne samo on, ista je situacija i sa Milanom Aleksićem i Bogdanom Mirčetićem koji su vrlo brzo po odlasku "dobili krila".

Videćemo da li će se nešto promeniti dolaskom Sava Miloševića za trenera, pošto pamtimo da je u svom prvom mandatu u klubu znao da "gurne" mlade fudbalere u vatru.

BONUS VIDEO:

MONDO Grobari teraju Aleksandra Stanojevića

(Sportski žurnal/MONDO/Milutin Vujičić)