Slušaj vest

Hrvatski trener Ivan Jurić preuzeo je nedavno Romu i malo je falilo da u prve dve utakmice ostvari i dve pobede, bez primljenog gola. Nakon što je "vučica" pobedila Udineze 3:0, vodila je i protiv Atletik Bilbaoa u Ligi Evrope 1:0 sve do 85. minuta, a onda je Paredes izjednačio rezultat i pokvario slavlje Hrvatu.

Razlog porazu našao je u poreklu igrača Bilbaoa, ocenivši da su zbog toga što su igrali protiv kluba iz Baskije - a ne iz Španije - na kraju ostali bez celog plena. Očekivano, njegova izjava, koju bi neki mogli da protumače i kao "separatističku", podigla je veliku buru u Španiji. Tako je na naslovnim stranama svih španskih medija upravo Jurićeva izjava koju će verovatno morati dodatno da objasni kasnije.

"Odigrali smo sjajno prvo poluvreme i dominirali smo. Ali, u drugom delu smo patili jer je Bilbao bio bolji. Stisnuli su nas tim dugim loptama, oni tako igraju jer imaju brze ofanzivce. Oni su baskijska, a ne španska ekipa", poručio je Jurić ocenjujući da njihova igra ne liči na ono što se očekuje od "španskog fudbala" - posed, puno dodira i atraktivnost.

"Kada pokušate da ih stisnete, oni na presing odgovaraju dugim loptama. Jako su veliki radnici i odlično su organizovani", dodao je hrvatski trener.

Splićanin je inače svoju čitavu trenersku karijeru u Italiji gde je prvo počeo u mlađim kategorijama Đenove, pa je bio u Mantovi i Krotoneu, da bi u tri odvojena navrata vodio opet Đenovu. Zatim je bio na klupi Verone i Torina, a nakon otkaza koji je dobio Danijele de Rosi - preuzeo je Romu.

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Dušan Vlahović trenira sa fudbalerima