Slušaj vest

Fudbaleri Novog Pazara u subotu će nastaviti takmičenje u Superligi Srbije, a na terenu bi mogao da se nađe i Almedin Ziljkić, povratnik u rodni grad i po treći put u karijeri igrač ovgo kluba. On je uz trenera Tomislava sivića bio na konferenciji pred meč protiv Radničkog iz Kragujevca.

Bivši fudbaler Vojvodine, banjalučkog Borca i još nekoliko timova u regionu naježio se dok je na konferenciji za medije pričao o idolu sa početka karijere. Naravno, kao i većini dečaka koji su tih godina odrastali u Novom Pazaru, Adem Ljajić je za Ziljkića božanstvo, pa ga stavlja i visoko iznad Miralema Pjanića i Edina Džeka, koje je upoznao kao reprezentativac BiH.

"Bio sam u drugo vreme u Novom Pazaru, igrao sam sa 16 ili 17 godina, ali Adem Ljajić je naš fudbalski idol. Smejali smo se kad sam došao i Adem mi je rekao da sam njegovo dete, ja sam rastao uz njega. Kad je potpisao za Junajted ja sam kao dete došao na predstavljanje u našoj Hali sportova. Nikad nisam ni maštao o tome da mogu zaigrati s njim, znate gde je Ljajić bio i vrati se u grad, otvori nam se prilika da zajedno zaigramo. Ja se uvek naježim kad pričam o tome, meni se glava ježi", rekao je Almedin Ziljkić i tako oduševio navijače u Novom Pazaru.

Krilni napadač koji je pojačao tim Superlige Srbije impresioniran je Ljajićem, jednim od najboljih igrača lige. "Uz dužno poštovanje, igrao sam sa Džekom, Pjanićem i sa svima, njima stvarno respekt, ali Adem je nama Adem. Za nas ne postoji ni bolji, ni lepši, ni jači, ni veći... Samo Adem! Moja supruga zna, ja u svojoj spavaćoj sobi imam samo dres od Ljajića. Imam iz Partizana dres, Fiorentine i Bešiktaša, a nisam kolekcionar. A onda vam se otvori prilika da gledate Adema Ljajića. Mislim da ova čaršija mora mnogo više da poštuje, uz dužno poštovanje. Klub se ne voli samo kad pobeđuje", rekao je Ziljkić i dodao: "Ja bih zaplakao kad pričam o Ademu i Pazaru, ja to kažem iskreno. Znam koliko je stalo svim ovim ljudima, ja se nadam da će nas Bog nagraditi da ćemo pobediti ovu utakmicu i da će Adem zabiti tri gola."

Almedin Ziljkić ponikao je u Novom Pazaru, ali se još u mlađim kategorijama preselio u Novi Sad i obukao dres Vojvodine. Ubrzo je pojačao sada ugašeni Donji Srem iz Pećinaca, zatim jednu sezonu odigrao u rodnom Novom Pazaru, pa započeo inostranu karijeru. Nosio je dres Gorice u Hrvatskoj, Slobode iz Tuzle, Tuzla sitija, Borca iz Banjaluke, Olimpije iz Ljubljane, Sarajeva i Estegala u Iranu.

Svojevremeno je zabeležio i tri nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali je na njima odigrao tek 16 minuta. Sa Edinom Džekom se nikada nije sastao u nacionalnom timu, dok je na debiju ušao umesto Miralema Pjanića. Najbolje se snalazi na mestu levog krila, a u rodnom gradu pokušaće da se vrati u pravu formu i pokaže zašto je svojevremeno bio velika želja Partizana i praktično "već viđen" kao pojačanje u Humskoj - ali se ubrzo ispostavilo da od transfera neće biti ništa.

Bonus video:

Arenasport 1/printscreen Partizan Novi Pazar incident