Slušaj vest

Partizan usred sezone mora da krene ispočetka. Posle ubedljivog poraza u derbiju (4:0) Aleksandar Stanojević dao je otkaz, pa će kao prinudno rešenje na klupi crno-belih da bude Branko Vukašinović. On će voditi tim u Lučanima protiv Mladosti i onda će tim da preuzme Savo Milošević.

Pred taj meč oglasio se nekadašnji pomoćnik Stanojevića koji će sada da bude u ulozi glavnog trenera. "Momenat u kom se mi nalazimo kao klub i kao igrački kadar nije sjajan, kao što svi znaju. Iz ove kože se ne može. Mi smo tu da pomerimo taj trenutak korak napred. Nadam se da će to da se desi u Lučanima. Naš domaćin, ekipa Mladosti ima trenutak koji traje pet kola u nizu, nemaju poraz, imaju sve pobede protiv ekipa iz gornjeg doma tabele. U dobroj su formi i nama je to motiv u pripremi igrača za naredni meč. Da budu oni pravi, kakvi nisu bili duže vreme", počeo je Vukašinović.

Priznao je i sam da stvari nisu ni malo jednostavne u Humskoj. "Prethodna nedelja počela je tromo, zamišljeno, sporo. Svi mi u klubu smo razmišljali puno o svemu, bili smo malo zabrinuti zbog onoga iza nas. Kao i u životu, kako dani prolaze, tako atmosfera i kvalitet treninga bio je sve bolji. Momci, ne mogu da kažem da li su preboleli ili ne, znaćemo na meču. Na poslednja dva treninga su prikazali nešto što mi daje za pravo da kažem da će dati sve od sebe. Videćemo za koliko će to biti dovoljno, ali moramo da verujemo da ovaj grb koji nosimo moramo da opravdamo i da opravdamo poverenje svih koji vole Partizan."

Najavio je da će menjati određene stvari u timu. "Biće promena u ekipi. Neće biti kozmetičke, da se kaže da menjamo da bi menjali. Neke će da budu iznuđene zbog fizičkog stanja igrača, neke zbog forme u kojoj se nalazi, nekih izmena će biti. Ne mogu o imenima, mogu da vam kažem da naš levi bek Jurčević neće igrati, jer je povređen i nije sanirao povredu."

Razgovor sa Miloševićem i Grimaldo

Žoao Grimaldo
Dusan Milenkovic/ATAIMAGES 

Već je razgovarao sa Miloševićem. "Kreće Savin program rada. Posle treninga smo sedeli, pričali, da se ne opterećujemo time, jer je fokus na meču. Savo ima svoj stil rada i to će da primeni. Pričali smo, bila je opšta priča. To je to što imamo. Pokušaćemo da uz male promene, prvenstveno na promene u glavama igrača, da saniramo ono što se desilo prošle nedelje."

Mladost se nalazi u odličnoj formi pod palicom Nenada Lalatovića. "Ne može se reći da mi lako izlazimo na kraj sa njima u Lučanima, tamo su se dešavali i pobede i porazi i remiji. Pojačani su sa trenerom, dobro vođeni. Skup iskusnih, vremešnih igrača, ali nikako potcenjenih fizički, uz dva bonusa, to je tvrda i čvrsta ekipa."

Novinare je zanimalo i šta se dešava sa Grimaldom koji je bio najavljen kao veliko pojačanje. "Neminovno je da Žoao dobije šansu u narednom periodu. Da li će da bude od sutra? Nadam se da će dobiti šansu, da li sa klupe ili od početka, videćemo. Dobar je igrač, nije se snašao u početku. Pokazuje kvalitet, znaćemo koliko je dovoljno. Dolazi novi trener, pauza zbog reprezentacija."

Otkrio je i kakvo je stanje sa igračima. "Akcenat na prva dva dana bio je na razgovorima sa igračima, da ih izvadimo iz tog stanja u kom se nalaze, moralno, voljno, psihički, radili smo sve da ih podignemo na najviši mogući nivo."

Pohvalio je protivnika još jednom. "Apostrofiram ceo tim Mladosti. U globalu, svih 11 igrača preti, da li se radi o pozicionoj igri, tranziciji, prekidima. Oni su u dobrom trenutku. Znamo njihove mane, probaćemo da ih iskoristimo i verujem da ćemo u tome uspeti."

Na kraju je upitan i da li dešavanja u klubu utiču na ceo tim. "Apsolutno utiče. Vide, čitaju, osećaju i čekaju. Čekaju, kao i svi mi ovde. Nešto čekamo. To su pitanja za neke druge instance. Na nama je da radimo i čekamo. Nadam se da ćemo dočekati bolje dane. Siguran sam u to", zaključio je Vukašinović.

BONUS VIDEO:

MONDO Podrška za igrače Partizana