Slušaj vest

Barselona je doživela prvi ovosezonski poraz u La Ligi pošto ju je večeras pobedila Osasuna pred svojim navijačima - 4:2 (2:0). Igrali su prosto maestralno domaći i obradovali su celu Pamplonu pošto su prvi put još od 2012. godine osetili kako je pobediti Barselonu. Tada je dva gola za Osasunu postigao srpski fudbaler Dejan Lekić, dok je večeras trijumf "potpisao" hrvatski napadač Ante Budimir.

Budimir je prvo pogodio u 18. minutu na asistenciju Saragose, da bi potom bivši igrač Bajerna u 28. iskoristio veliki kiks odbrane Barselone. Izašao je pred golmana Penju, "zarolao" loptu i ubacio je u praznu mrežu, međutim ni dva gola minusa nisu naterala trenera Hansija Flika da menja ništa na poluvremenu.

Viktor je u 53. minutu smanjio rezultat, a onda je Flik poslao "tešku artiljeriju" na teren. Ušli su Rafinja i Jamal, ali nije to ništa promenilo jer je Barselona postala sve ranjivija u odbrani. Budimir je pobegao Kubarsiju i potom je oboren za penal u 72. minut, da bi nakon što ga je iskoristio - trijumf ulepšao i Bretonesu u 85. Poslednji gol na meču delo je Jamala u 89. minutu, a Barselona je do kraja imala još nekoliko šansi da priđe na gol zaostatka, ali nije uspela.

Barselona je prethodno imala sedam pobeda u La Ligi, a uprkos prvom porazu, ostaće na prvom mestu na tabeli čak iako Real Madrid dobije "madrilenjo".



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Arena Sport Dušan Vlahović gol za Juventus