Slušaj vest

Veliki promašaj Crvene zvezde Kalifa Kulibali tužio je crveno-bele FIFA tribunalu zbog neisplaćenih obaveza i dobio je presudu. Na osnovu nje, Crvena zvezda je dužna da mu isplati zaostale zarade od 470.250 evra, uz zateznu kamatu od 12 odsto, stoji u objašnjenju.

Kulibali je tužio Zvezdu zbog toga što nije dobio plate na vreme, pa je nakon višemesečnih kašnjenja u isplatama odlučio da se na sudu obračuna sa klubom sa "Marakane", a kao što je to gotovo uvek slučaj - FIFA je podržala igrača. Zvezda je na njegovu tužbu odgovorila kontratužbom, gde je tvrdila da igrač nije ispunjavao svoje ugovorne obaveze, poput dolazaka na treninge, ali je to ipak odbačeno u ovom slučaju.

Crvena zvezda sada ima rok od 45 dana da isplati dug svom bivšem fudbaleru, odnosno pravdu može da potraži još samo na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), što nije potvrđeno i da će uraditi.

Kulibali (33) je u Zvezdi igrao vrlo kratko, samo od kraja avgusta 2022. do početka februara, kada je sa njim raskinut ugovor. Za vreme boravka u crveno-belom, postigao je samo jedan pogodak, dok je trenutno član francuskog drugoligaša Kana. Prethodno je bio u PSŽ, Nantu, Gentu, Šarlroi i Ruenu.

BONUS VIDEO:

MONDO Igrači Crvene zvezde u Milanu