Slušaj vest

Crvena zvezda doživela je i drugi poraz u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pa je to (trenutno) stavlja na 32. mesto na tabeli, sa četiri kluba iza nje. Zvezda posle poraza od Benfike (1:2) i Intera (4:0) ima nula bodova kao i još 11 klubova u Ligi šampiona, a zbog gol-razlike ispod nje su Jang bojs, Slovan, Salcburg i Dinamo, s tim da Zagrepčani tek igraju svoj meč drugog kola sa Monakom na "Maksimiru".

Jasno je da su porazom na "Meaci" dodatno pale šanse Crvene zvezde da nastavi učešće u Ligi šampiona, a znamo da je prvak Srbije bio otpisan i pre nego što je počelo takmičenje, s tim da ostaje još sasvim dovoljno vreme da to ispravi. Od ove sezone svaki tim igra po osam utakmica, što će reći da je još dosta bodova u igri...

Preciznije, Zvezda može da osvoji velikih 18, ako bi pobedila sve utakmice do kraja, što će naravno biti jako teško, a sada je stigla i procena koliko bi bodova bilo dovoljno da se prođe u nastavak takmičenja.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI zvezda inter

Kako prenosi specijalizovani profil na mrežama "Football Meets Data", najverovatnije je da će biti potrebno devet bodova. Dosadašnje projekcije pokazuju da je najverovatniji scenario da je za mesto među 24 ekipe - gde se podvlači crta - upravo taj učinak. Tome se daju šanse čak 51 odsto, a postoji čak i 22 odsto šansi da osam bodova bude dovoljno. Tek mršavih dva posto šansi daju se klubovima sa sedam bodova.

Podsetimo, najboljih osam klubova na tabeli Lige šampiona direktno će se plasirati u nastavak takmičenja, dok će oni od devete do 24. pozicije biti u "razigravanju" za osminu finala. Evo sa kim Crvena zvezda igra do kraja sezone:

  • 22. oktobar, 18.45, Monako - Crvena zvezda
  • 6. novembar, 21.00, Crvena zvezda - Barselona
  • 27. novembar, 18.45, Crvena zvezda - Štutgart
  • 11. decembar, 21.00, Milan - Crvena zvezda
  • 21. januar, 21.00, Crvena zvezda - PSV
  • 29. januar, 21.00, Jang Bojs - Crvena zvezda

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Timi Maks Elšnik (prvi deo)