Slušaj vest

Nekada je branio za najveće engleske klubove, čuvao je gol Mančester junajteda, Čelsija i Aston Vile, a zamalo su ga uništili droga i boemski način života. Poreklom je iz Hrvatske, ali je rođen u Australiji i godinama je branio za njihovu reprezentaciju, a malo ko je znao njegove "bubice" kao Saša Đani Ćurčić. 

Mark Bosnič svojim prezimenom otkriva da ima poreklo sa ovih prostora, a nedano je za "Total Njuz Kroacia" otkrio odakle zapravo potiče njegova porodica. Rođen u Sidneju, počeo da igra fudbal u Kroaciji iz Sidneja, današnjem Sidnej Junajtedu 58, on zapravo stiže sa Korčule!

"Mama je rođena ovde, ali njeni su roditelji, devojačko prezime bilo joj je Padovan, poreklom iz Blata na Korčuli. Ovamo su došli između Prvog i Drugog svetskog rata. Tata je došao iz Blata 1959. u ranoj mladosti, tada je imao samo 15 godina. Danas imam porodicu svuda, u Splitu, Zagrebu pa čak i u Kiseljaku", rekao je Mark Bosnič. 

DROGIRAN ZAMALO UPUCAO OCA!

Mark Bosnić
Profimedia 

Ipak Bosnića su velika slava i veliki novac skrenuli sa pravog puta, pa je dok je branio gol Čelsija 2003. godine postao narkona. Prema vlastitom priznanju trošio je hiljade i hiljade funti na kokain, a na odvikavanje je krenuo kada je zamalo upucao oca! Nesrećni Bosnič senior je došao kući, a sin je mislio da je provalnik i pucao je u njega! Saigrač iz Aston Vile Saša Ćurčić vrlo je dobro znao kroz šta je tada Bosnič prolazio. 

"Uh, šta je on sve prošao. Zvali me njegovi roditelji iz Sidneja da ga izvučem iz Londona i pošaljem u Sidnej. Uhvatila ga ona Sofi Anderton, manekenka kao ove beogradske. Žao mi je dečka, odličan je tip. Zbog nje je kupio penthaus od pet milona funti. Zvali me njegovi i ja odem u London, nađem ga u nekom apartmanu u podrumu, totalno u depresiji. On mi kaže: "Ja sam nekad tebe čuvao u Aston Villi, ti si bio problematičan, sad ti mene čuvaš". Ja mu kažem: "Mark, moraš da se dižeš." Uhvatili ga srpski ćevap narkodileri pod svoje, uspeo sam to da rasteram i izvučem ga. Sad radi na Foks televiziji. Kažem mu: "Diži se, nećemo dopustiti da izgubimo rat, bitke smo izgubili, ali rat nećemo." Na kraju naše priče mi ćemo biti pobednici", rekao je u "Sportlajtu" Saša Ćurčić. 

Na kraju karijere Bosnić je ostao bez govotov svih para zarađenih od sporta. Kada se sabere, mnogo novca. "Naježio sam se. Tu je otišlo 40 milona funti, gotovine koja je nestala s računa. On je bio golman Mančester junajteda i Čelsija, zarađivao je 60, 70 hljada funti nedeljno", rekao je Ćurčić.

Posle karijere duge dve decenije u kojoj je branio za Mančester junajted, Sidnej Junajted, Aston Vilu, Čelsi, Central Koust Marinerse i Sidnej Olimpik i nakon 17 nastupa za Australiju ostao je bez novca, ali srećom sada radi u medijima kao komentator i od toga lagodno živi.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

instagram/sasacurcicofficial Saša Đani Čurčić sa Matsom Vilandeorm

(MONDOm