Slušaj vest

Srbija će u ovom ciklusu Lige nacija prvo dočekati Švajcarsku u Leskovcu u subotu, a zatim će naš tim igrati sa selekcijom Španije u gostima. Pred te utakmice selektor Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije na kojoj se dotakao i novog izostanka Dušana Vlahovića, ali i odigranog "večitog derbija". 

Crvena zvezda je ubedljviije nego ikada sa 4:0 savladala ekipu najvećeg rivala u gostima, a selektora to nije iznenadilo. Što se tiče onoga što je mogao da vidi na najvećem meču srpskog fudbala, najviše ga je zanimao mladi vezista crveno-belih Andrija Maksimović. 

"Jesam li iznenađen? Ne. Pratio sam i gledao sam. Najviše sam gledao Maksimovića, to me je interesovalo. Realnost je takva da ne treba ko da se čudi... Nije na meni da komentarišem, ali velika je razlika u mnogim stvarima. Pobeda Zvezde nije se dovodila u pitanje. Sve je to zasluženo bilo na kraju krajeva. Daleko su bolji tim, imaju bolje igrače na terenu i na klupi, sve im to ide u prilog. To je jedna realnost, kao što je i realnost da Inter pobedi Zvezdu isto. Borila se, želela, ali kvalitet je potpuno na strani protivnika", zaključio je Piksi.

MN Press Piksi

Što se tiče samog Maksimovića istakao je da je odavno primetio njegove kvalitete. Naglasio je nekadašnji ofanzivni vezista da voli kreativne fudbalere i da planira da pruži šansu Maksimoviću da debituje za A tim naše nacionalne selekcije u nekoj od naredne dve utakmice. 

"Ja sam njega upoznao, figurativno rečeno, na Kipru kada je bilo prvenstvo Evrope do 17 godina. Pitao sam naše ljude na tribini za broj, rekli su mi... Zapamtio sam ga. Upoznat sam sa njime i znam ko je, tako da je skrenuo pažnju na Zvezda - Benfika kada je postigao gol u Ligi šampiona mladih. Pa derbi, pa debi u Ligi šampiona protiv Intera... Šta da vam kažem, a da ne znate? Radi se o potencijalu, talentovan momak, dosta zrelo deluje na terenu i vidim da ima mnogo lep nadimak (Mesi, prim. aut.). Nisam imao dilemu da ga stavim na spisak bez obzira na godine, mislim da ima jedan otvoren put ka fenomenalnom razvoju i to sve zavisi od pristupa profesionalnom životu kao fudbaler. Ima sjajnu perspektivu. Tu je, da li će debitovati kao starter ili sa klupe, to je nebitno. Debitovaće! Volim igrače koji imaju maštu, ideju, a to pokazuje bez obzira na godine... Na kraju krajeva, to je primer i za ostale klince koji sanjaju i maštaju da igraju za reprezentaciju, kako da zakuca na vrata seniora i ozbiljnog fudbala", završio je Piksi. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Zamišljeni piksi zapisuje na treningu