Slušaj vest

Poznati fudbaler Džordž Boldok pronađen je mrtav, prenose grčki mediji! Defanzivac koji je nastupao za Panatinaikos pronađen je mrtav u bazenu u svom dvorištu, a očekuje se da tek u narednim danima dobijemo više informacija o tragediji koja je pogodila Grčku, Balkan i ceo evropski fudbal.

Sajt "newsit.gr" navodi da se Boldok udavio u bazenu u dvorištu, a da je pored njega pronađena i poluprazna flaša votke. Supruga koja i dalje živi u engleskoj pokušala je da kontaktira fudbalera, ali nije uspela u tome - Obavestila je o tome zajedničkog prijatelja koji je otišao do kuće u Glifadi, gde je pronašao Džordžovo beživotno telo.

Boldok je rođen u Engleskoj, tačnije mestu Bakingem i veći deo svoje karijere proveo je na Ostrvu. Igrao je za MK Donse, bio na brojnim pozajmicama u manjim klubovima, a zatim kao igrač Šefild junajteda stigao i do Premijer lige. Iako je prvenstveno igrao na mestu desnog beka, u specifičnom sistemu Krisa Vajldera bio je jedan od najzapaženijih pojedinaca u timu.

Zbog svog porekla, odnosno bake koja je Grkinja, 2022. godine postao je seniorski reprezentativac Grčke i zabeležio 12 nastupa - svestan da nikada neće dobiti priliku u selekciji Engleske. Dve godine kasnije i klupsku karijeru preselio je na jug Evrope - ovog leta potpisao je za Panatinaikos i tri godine je trebalo da bude član tima iz Atine. 

Džordž Boldok je u grčkom timu bio saigrač srpskih fudbalera Filipa Mladenovića, Nemanje Maksimovića i Filipa Đuričića, a ove sezone su ih pored obaveza u grčkom šampionatu gde su ozbiljni kandidati za titulu čekali izazovi i u Konferencijskoj ligi. 

Bonus video:

Kurir Fudbaleri Crvene zvezde osetili travu na stadionu Đuzepe Meaca