Slušaj vest

Košarkaši Crvene zvezde imaju dve pobede na startu Evrolige, pošto su nakon Pariza na gostujućem terenu savladali i Baskoniju (78:71) u Beogradu, u drugoj rundi. Ujedno, ovo je istorijski uspeh za crveno-bele, koji nikada ranije nisu na taj način započeli takmičenje u elitnom takmičenju košarkaških klubova u Evropi.

Gledajući od sezone 1998/99 do danas, Crvena zvezda je tri puta sezonu u Evroligi otvarala skorom 0-2, u ostalim sezonama počinjalo se sa 1-1, a sada prvi put beogradski tim ima 2-0! Ekipa Janisa Sferopulosa tako je na specifičan način ispisala klupsku istoriju, pa i pored dva poraza u uvodnoj fazi ABA lige pokazuje da ima izuzetno velike ambicije.

Očigledno će regionalni šampion ove sezone biti više fokusiran na evropske obaveze, što je između redova nedavno najavio i Miloš teodosić. Jedan od najiskusnijih igrača ekipe gostovao je u podkastu Edina Avdića i tom prilikom istakao da želi iskorak sa voljenim klubom, što bi moglo da znači plasman u doigravanje na kraju ligaškog dela takmičenja.

Pošto su do sada odigrana samo dva meča drugog kola Evrolige, Crvena zvezda prvo mesto na tabeli deli jedino sa ekipom Monaka. Njima će se još neki timovi priključiti nakon utakmica u četvrtak uveče, a Zvezda će šansu za treću pobedu tražiti na gostovanju Fenerbahčeu 15. oktobra.

Bonus video:

MONDO Navijači Crvene zvezde istakli transparent "Nema predaje"