Slušaj vest

Dugogodišnji bek Vojvodine Stefan Đorđević (33) oduševljen je povratkom Nenada Lalatovića na stadion "Karađorđe". On je u intervjuu za "Meridian sport" veoma pohvalno govorio o svom novom-starom trenerom, sa kim je osvojio Kup Srbije i pružao najbolje partije u karijeri.

“Presrećan sam zbog Lalatovićevog dolaska i potajno sam se nadao da bi mogao ponovo da mi bude trener. On je moj fudbalski otac. Kada god smo bili zajedno igrao sam na visokom nivou. Sa njim sam došao do prvoog trofeja u karijeri, a isto tako ta generacija Vojvodine je njega učinila trofejnim trenerom. Osvajanje Kupa je bilo na nezaboravan način i tek sada se vidi koliko je to bilo teško uraditi i koliko veliki rezultat smo napravili. Drago mi je da sam ga i posle četiri godine sačekao na Karađorđu, što mi pokazuje i da vredim, a nadam se da će saradnja biti uspešna barem kao prošli put”, rekao je Đorđević.

Bude vas sramota da ne radite kao on

Stefan Đorđević
MN Press 

Lalatović je za mnoge iznenadno došao iz Mladosti iz Lučana, sa kojom je u prethodnih sedam kola Superlige ostvario šest pobeda.

"Od 18. godine sarađujemo i igrač sam kojeg je najviše puta imao u svojoj ekipi. Uvek je isti i sa svima se isto ponaša i to je nešto po čemu se razlikuje od ostalih trenera. Dugo radi u srpskom fudbalu, drži Superligu u malom prstu. Njegova najveća vrlina je što ga igrači poštuju i spremni su da poginu za njega, a to je sve posledica njegovog odnosa i rada na treningu gde on daje celoga sebe. Kada vidite kako vodi trening, utakmicu, jednostavno bude vas sramota da i vi ne pružite maksimum. Uvek je u ekipama imao prave lidere, znao je da izabere igrača koji mu je produžena ruka na terenu. Videlo se njegovo trenersko umeće i sada u Lučanima gde su se neki prvo smejali kako ima matoru ekipu, a on je od njih izvukao najbolje i pravili su odlične rezultate. Jednostavno, on to ima i to ne može niko da mu oduzme".

S obzirom na to da je u toku pauza zbog utakmica reprezentacija u Ligi nacija, Lalatović će treći put "debitovati" na klupi Vojvodine sledeće nedelje, u utakmici protiv Jedinstva sa Uba 19. oktobra. Pre toga, Voša će igrati prijateljski meč protiv Zenita, u kojem će Lalatović prvi put povesti "lale" ove sezone.

Bonus video:

Instagram/fcspartaksubotica Lalatović i fudbaleri Spartaka slave pobedu u Novom Pazaru