Slušaj vest

Nenad Lalatović je po treći put u karijeri seo na klupu Vojvodine, a nakon njegovog izlaganja i obećanja da će crveno-beli iz Novog Sada završiti prvenstvo kao drugi na tabeli sada smo čuli i čelnike kluba. Predsednik Dragoljub Zbiljić se prvo zahvalio Nešku Milovanoviću i Mladosti iz Lučana što je dozvoljeno Lalatoviću da promeni sredinu. 

Istakao je da je ova sezona dobro počela, klub je protiv Ajaksa u Amsterdamu izgledao vrlo konkurentno, ali posle toga ništa više nije bilo kako treba. Sada je tu provereno rešenje, nenad Lalatović da Vošu vrati na pobednički kolosek. 

"Prvo želim da izrazim zahvalnost i komplimente Nešku Milovanoviću, koji nam je još jednom pokazao šta znači tajming u sportu i angažovanje pravog stratega u pravom trenutku. Čestitam im na trećem mestu i svemu što su uradili u prethodnom periodu i da im poželim mnogo uspeha u nastavku prvenstva. Pregovori nisu bili laki, ali je preovladala želja Nenada Lalatovića čija je ljubav prema Vojvodini bila nezadrživa, nakon čega smo i postigli dogovor sa Neškom. Što se tiče FK Vojvodina, znate da smo ušli ofanzivno u letnji prelazni rok. Za svega 5.000.069 evra imali izlazne transfere, ali smo za 2.630.000 evra imali ulazne transfere. Vojvodina kao klub je porasla, finansijski je stabilna, kadrovski odlično organizovana i pravno zategnuta na nivo evropskog kluba. Ono što nam nedostaje su rezultati na terenu. Bio sam zadovoljan onom utakmicom u Amsterdamu posle koje smo se negde pogubili. Ne ulazim u struku, ali nije mi se svidela disciplina igre i naša agresija na terenu i siguran sam da će Nenad Lalatović to brzo da posloži. On poseduje ogromnu energiju, karakter pobednika. Želim da se ovom prilikom zahvalim Božidaru Bandoviću, koji je odradio odličan posao, ali je u jednom trenutku izgubio kontrolu i morali smo da reagujemo. Ovo je prva smena trenera, mi rad Nemanje Krtolice gledamo kao edukativni deo, stali smo iza njega kao trenera naše škole za kojeg smo znali da nema licencu da bude šef stručnog štaba i to nije bilo pravo imenovanje. Iskoristili smo period između dve reprezentativne pauze da damo šansu treneru iz naše škole da vidi kako je raditi u seniorskom fudbalu. Klub i dalje stoji iza njega i radićemo zajedno na tome da što pre dobije licencu i da u budućnosti ponovo bude od pomoći. Toliko od mene za početak, uz Nenade, dobro došao kući. Očekujemo velike rezultate", rekao je Dragoljub Zbiljić.

Sportski direktor Marko Jovanović takođe se zahvalio Božidaru Bandoviću i Nemanji Krtolici. "Ja takođe želim da se zahvalim Nemanji Krtolici, pomoć je bila uzajmna i on će ostati naš. Takođe, želim da se zahvalim Božidaru Bandoviću, koji je dobro vodio ekipu, ali se nešto desilo posle tog Ajaksa, ali takve stvari se dešavaju u fudbalu. Takođe, želim da pozdravim dolazak Nenada Lalatovića sa kojim sam već imao priliku da sarađujem i siguran sam da je ovo naš najbolji potez i da će nam on doneti ono što nam je potrebno", rekao je Marko Jovanović.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nikola Lalović Nenad Lalatović osvaja Smederevo