Slušaj vest

Liga nacija je takmičenje od koga će zavisiti šeširi za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine u SAD, Kanadi i Meksiku, ali mnogi ga i dalje ne shvataju ozbiljno. Tako smo i u ovom ciklusu videli veliki broj "otkaza" sa kojima su se suočavali selektori, pa i naš Dragan Stojković Piksi koji ne računa na pola tima.

Tako je u Nemačkoj kapiten Džošua Kimih "opleo" po svima onima koji ne igraju, a čini se da će taj posao u Francuskoj preuzeti mediji. Najbolji fudbaler "trikolora" Kilijan Mbape nije se odazvao pozivu Didijea Dešana uz poruku da je navodno povređen, ali ga to nije sprečilo da uživa u Švedskoj. Tako je, sasvim slučajno, fotografisan dok je izlazio iz jednog hotela u skandinavskoj državi gde sigurno nije išao na terapije...

Mbapeova "mala povreda", zbog koje je molio Dešana da bude pošteđen utakmica u ovom ciklusu Lige nacija protiv Izraela i Belgije, mogla bi da izazove pravo nezadovoljstvo u timu ako se ispostavi da bira utakmice.

Očigledno je da se Mbapeu nisu igrale ove "nebitne utakmice", kako ti smatra većina fudbalera, posebno onih najboljih selekcija u Evropi, i dalje se stavlja znak jednakosti između njih i prijateljskih, ali navijačima i saigračima to neće biti dovoljno dobar razlog. Posebno jer Mbape uživa u Stokholmu u društvu prijatelja, sigurno odlazi i u noćne izlaske, umesto da se do kraja posveti fudbalu, kako se to očekuje od takvog profesionalca.

I bez njega u timu, Francuska je pobedila Izrael 4:1 uz kiks Omrija Glazera, dok Mbape još "hvata formu" iz Pari Sen Žermena i za sada u dresu Real Madrida ima sedam golova na 11 nastupa, ali dosta njih iz penala. U dresu Francuske, čiji je sad kapiten, dao je tek jedan gol u takmičarskoj utakmici u 2024.

BONUS VIDEO:

Instagram/Real Madrid Kilijan Mbape poruka na srpskom