Slušaj vest

I dalje mladi srpski fudbaler Lazar Pavlović (22) još nije napunio ni 23 godine, a prešao je put od velikog talenta Partizana do selidbe u Srpsku ligu grupa Beograd, u kojoj igra za Ušće, razvojni tim superligaša IMT-a.

Na svojoj koži momak iz Zvečke kod Obrenovca već je veoma osetio koliko je teško i komplikovano napraviti uspešnu profesionalnu karijeru. I da je mnogo stvari potrebno da se poklopi za uspeh.

Bio je senior crno-belih od proleća 2019. godine, kada je na poziv Sava Miloševića debitovao u polufinalu Kupa protiv Radničkog, posle čega je na kraju superligaške sezone zamenio Sašu Ilića na njegovom oproštaju. Kao kruna te sezone, igrao je i u finalu Kupa Srbije na stadionu Crvene zvezde i bio deo tima koji je slavio na "Marakani" golom Bojana Ostojića i doneo za sada poslednji trofej u Humsku.

20200301mmStanko07.JPG
Marko Metlas/© MN press, all rights reserved 

Sledeće sezone takođe je bio deo prvog tima crno-belih, u Ligi Evrope igrao je i protiv Mančester junajteda u Humskoj, bio je i strelac u Superligi, ali je nedugo potom počeo period njegovih čestih selidbi.

Iz Partizana je z leto 2022. otišao u AEL Limasol i tamo je odigrao samo 45 minuta pre povratka u Srbiju, gde je igrao za Radnički iz Niša i Voždovac, a ovog leta je prešao u IMT, koji ga je prosledio u FK Ušće.

U Srpskoj ligi njegov tim je prvi sa šest pobeda i tri remija u uvodnih dwevet kola i očigledno je da će biti jedan od favorita za plasman u drugi rang, Prvu ligu Srbije. Jedna dobra sezona i partije u kontuitetu mogle bi i Lazaru Pavloviću da vrate formu zbog kojih je pre pola decenije bio jedan od najvećih talenata. Jedno je sigurno - sasvim dovoljno vremena ima da uspe.