Slušaj vest

Bili Beron Se i zvanično potvrdio da se oprašta od košarke. Samo nekoliko nedelja od pronalaska novog kluba u Kini, bivši igrač Crvene zvezde je, ipak, odlučio da patike okači o klin sa 33 godeine. U svojoj objavi na Instagramu posebno se zahvalio Crvenoj zvezdi i menadžeru Mišku Ražnatoviću.

Odluka je pomalo šokantna, ali ipak i logična ako se uzme u obzir broj povreda koje je bivši bek Milana imao tokom karijere, posebno prethodnih sezona. Ipak, činilo se da bi karijeru mogao da nastavi u Kini, pošto su se već pojavile informacije da je potpisao ugovor sa Šangaj Šarksima. Na kraju, je doneo odluku da ode u penziju, pa je na svom profilu napisao: "Hvala ti, košarko".

"Nikada nije lako prestati da juriš za nečim, posebno ako to radiš ceo život. Odrastao sam u svlačionici, zavoleo sam ovu igru tako što sam bio u timovima moga oca", napisao je Beron.

Pokušao je bivši igrač Zvezde da objasni svoju odluku. "Nažalost, prošle godine sam se suočio sa ružnom stranom igre. Bilo je to iskustvo koje niko ne želim. U sebi sam osećao kao da mi je ostalo još nekoliko dobrih godina, ali sam ubrzo shvatio da to neće biti slučaj", ispričao je.

Iskreno je nastavio Beron: "Ovo nije način na koji sam zamišljao da će se ova priča završiti. Ali dok sedim i pišem ovo frustriran sam ožiljcima koji su mi ostali, ali sam izuzetno zahvalan što sam stigao ovako daleko", stoji u pismu Bilija Berona.

Potom se Beron posebno zahvalio beogradskom klubu: "Hvala svim trenerima koje sam imao. Hvala Crvenoj zvezdi što mi je pružila košarkaško iskustvo o kakvom sam samo mogao da sanjam i što mi je pružila priliku da igram pred najboljim navijačima na svetu". 

Na kraju, zahvalio se i svom menadžeru. "Hvala Mišku što me je predstavljao i što mi je dao priliku da igram ovu igru na vrhunskom nivou", zaključio je Beon. 

 BONUS VIDEO: 

Kurir sport KK Crvena zvezda, KK Partizan, Delije, Pionir, večiti derbi