Slušaj vest

Sprema se bomba! Kako javljaju engleski mediji fudbalski savez je spreman da ponudi Pepu Gvardioli da bude naredni selektor! Nakon odlaska Gereta Sautgejta koji je Englesku uveo u nekoliko finala, ali nije bio po ukusu javnosti, za sada ekipu vodi Li Karsli. Ipak svima je jasno da je nekadašnji beskompromisni vezista privremeno rešenje.

Pep Gvardiola je velika želja čelnih ljudi engleskog fudbala i spremni su da ga čekaju. On ima ugovor sa Mančester Sitijem do kraja aktuelne sezone i navodno ne želi da ga produži. Spreman je da radi kao selektor jer želi više vremena za porodicu, ali i više vremena za samo razmišljanje i razmatranje o fudbalu.

"Tajms" navodi da su prvi "neformalni kontakti" obavljeni, ali da i Siti radi sve što može da Gvardiolu zadrži makar još jednu sezonu. Ukoliko ne uspeju da ubede Gvardiolu, drugi kandidati su Tomas Tuhel i Grejem Poter, a vrlo je malo verovatno da će Li Karsli dobiti posao za stalno.

"Ja napuštam Siti? To nije tačno. Nisam još odlučio i nije tačno da sam novi selektor Engleske. Da sam odlučio šta ću da radim rekao bih. Ja još ništa ne znam i sve je moguće da se desi. Želeo bih da proživim iskustvo Svetskog prvenstva, Eura ili Kopa Amerike, ali ne znam da li za pet, deset ili 15 godina", rekao je Pep Gvardiola kada su ga pitali da li je tačno da će sesti na klupu Engleske.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: