Slušaj vest

Mančester junajted je otpustio Ser Aleksa Fergusona! Da, dobro ste pročitali! Sada već 82-godišnji najbolji menadžer u istoriji Premijer lige odstupio je sa mesta trenera "crvenih đavola" sada već davne 2013. godine, ali od tada je nastavio da prima milione od kluba koji je praktično izvadio iz višedecenijske krize.

Firma INEOS koja je vlasnik Mančester junajteda raskinula je ugovor sa Fergusonom koji je kao specijalni savetnik u klubu zarađivao milione. Bio je i globalni ambasador kluba, a sada je međusobno dogovoreno da će na kraju ove sezone prestati da mu stižu funte iz klupske kase. 

Vlasnici su na sastanku sa Fergusonom zaključili da je neophodno smanjiti troškove kluba, a sam nekadašnji trener se složio da mu se raskine ugovor. On će ostati pri klubu kao savetnik, nastaviće da pohađa utakmice kluba i oko raskida nije bilo nikakvih nesuglasica. Za 26 sezona koliko je vodio Mančester junajted Ferguson je osvojio 38 trofeja, a od njegovog odlaska u penziju "đavoli" nisu boli ni blizu titule.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: