Slušaj vest

Novi skandal navijača tzv. "Kosova"! Ova reprezentacija je u Ligi nacija golovima Rahmanija, Krasniđija i Sahitija savladala Kipar 3:0 i došla do drugog mesta u svojoj grupi, a na tom meču smo videli nekoliko provokativnih poruka navijača sa tribina. 

"Brat neće povrediti brata, on se ne dogovara sa vekovnim neprijateljima", glasila je jedna poruka sa tribina, a kada se zna da su iz VIP lože stadiona "Fadilj Vokri" u Prištini meč gledali premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti i ambasador Albanije na tzv. Kosovu Petrit Malaj, može se pretpostaviti da je poruka bila upućena njima. 

Na drugom transparentu koji je istaknut preko skoro cele tribine na početku utakmice bila je mapa tzv. Kosova u bojama zastave Albanije i sa crnim dvoglavnim orlom u sredini. Uz to je išao i natpis: "Svačiji san, naša realnost". Pogledajte kako je to izgledalo u Prištini: 

A zašto baš na ovom meču, zašto baš protiv Kipra? Selekcija tzv. Kosova je u septembru savladala Kiprane 4:0 u gostima, a tada je bilo problema i čak fudbaleri nisu hteli da izađu na teren jer su Kiprani na tribini istakli transparent "Kosovo je Srbija". Meč u Larnaki je prekinut, a nastavljen je kada su policajci sa ograde skinuli ovaj transparent. Sada naravno niko nije reagovao. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Instagram Jezivo! Albanski huligani pozivaju na ubijanje Srba i skandiraju "UČK" Zaprepašćujući snimak iz Tirane, na koji UEFA ćuti