Slušaj vest

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je težak poraz protiv Španije 3:0 (1:0) u okviru četvrtog kola Lige nacija, a na kraju čak možemo da budemo i zadovoljni rezultatom. Čak 30 šuteva išlo je ka golu Predraga Rajkovića, ali njegove odbrane, stativa, prečka i promašen penal - uticale su da poraz u Kordobi čak bude i podnošljiv.

Piksi je na konferenciji za medije istakao da je Španija bila mnogo bolja i da je zaslužila pobedu, ali da je Aleksandar Mitrović pogodio za 1:1 - umesto što je "promašio zlatnu šansu" - pitanje je šta bi bilo do kraja na jugu Španije.

"Ocena igre - Španija odlična, sa naše strane loša igra. Ali, kada vidite taj kvalitet na terenu, Španija je tim koji nema nijedan problem u igri od golmana Raje do napadača Morate. Treba biti pošten i reći da su oni druga dimenzija. Daleko su tehnički bolji, brzina u igri je tu, ideje... Sve je ono bilo na njihovoj strani, nisu slučajno šampioni Evrope", naglasio je Dragan Stojković Piksi u kratkom obraćanju medijima posle meča.

MN Press Srbija-Španija

Fudbalski analitičar Rade Bogdanović kritikovao je odluku selektora da počne sa dvojicom napadača, i to sa Dejanom Joveljićem kraj Aleksandra Mitrovića, a taj svoj potez Piksi je objasnio na sledeći način:

"Što se tiče Dejana Joveljića, Luka Jović se požalio da ima problem sa pubisom, pa nije mogao da počne meč. U toj varijanti je ideja da napadač koji može da se dobro kreće može da pomogne timu da Mitrović ne bi bio sam u napadu", kazao je Piksi koji je već na poluvremenu zamenio napadača Galaksija.

MN Press Srbija-Španija

Selektor je takođe rekao da je viđeno "realna slika" kada se uzme u obzir da Srbija prvi put igra u "A" diviziji i ima toliko problema sa povređenim igračima, da bi možda drugačija slika da su svi mogli da igraju, ali za kraj uz optimističan pogled gleda na nastavak takmičenja i šalje poruku svojim izabranicima: "Bez obzira na proaz, dobro je što smo igrali sa Španijom, da smo dalu šansu mladima da igraju protiv njih. Značiće im u karijeri. Imam utisak da je Španija reprezentacija koja može da napravi dva tima podjednakog kvaliteta. Moćna sila fudbalska kojoj treba čestitati i to je to", zaključio je on.

BONUS VIDEO:

Arena 1 Premium Aleksandar Mitrović promašaj na Španija - Srbija