Slušaj vest

Kapiten reprezentacije Švajcarske Granit Džaka priznao je da nije oka mogao da sklopi nakon poraza svoje reprezentacije od Srbije u Leskovcu (2:0), pa je čak tri dana kasnije tek progovorio o tome pred kamerama. U intervjuu za švajcarski RTS, Džaka je otvoreno priznao pred meč sa Dancima u Kopenhagenu, koji je inače sinoć završen bez pobednika 2:2, da mu dugo neki poraz nije tako teško pao.

"BIću iskren sa vama, nisam mogao da spavam do osam ujutru...", rekao je Džaka skupljajući snagu da objasni šta se to desilo sa Švajcarskom u Ligi nacija, pa ne liči više na sebe.

"Bila je to veoma emotivna utakmica, u svakom slučaju ja uvek imam i problema da zaspim posle utakmice, posebno ako je poraz u pitanju... Ja sam inače vrlo samokritičan, gledam šta sam to uradio dobro, šta nisam", objasnio je Džaka da je uradio sam čak i analizu utakmice u Leskovcu.

Kurir/Petar Aleksić Srbija vs Švajcarska

Stizale su kritike sa svih strana na račun Švajcaraca, čak je i njegov bivši saigrač Valon Behrami "opleo" po Jakinu i kapitenu koji se uplašio da izvede jedanaesterac, a čini se da to nije mnogo pomoglo za meč sa Dancima.

Na kraju, Švajcarska je remizirala u Kopenhagenu i došla do prvog boda u takmičenju, ali je i dalje sa najmanjim šansama da nastavi takmičenje u Ligi nacija pošto je Srbija na četiri, Danska na sedam, a Španija već na deset. Bez obzira na to, zbog svog FIFA renkinga - biće u prvom šeširu na žrebu za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Pogledajte i kako je Granit Džaka na kraju utakmice u Leskovcu prišao selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, ali i svim ostalim igračima "orlova" i čestitao im na dobroj partiji što je sve iznenadilo:

Kurir Džaka se pozdravlja sa srpskim fudbalerima, grli sa Rajkovicem

BONUS VIDEO:

Kurir  Izviždana himna Švajcarske