Slušaj vest

Reprezentacija Švajcarske sprema se u Sent Galenu za meč protiv Danske u Ligi nacija (utorak, 20.45), u kojem apsolutno mora da pobedi. Posle sva tri poraza u prva tri kola, a nakon poraza od srpske reprezentacije, rival "orlova" je poslednji na tabeli bez izjednog boda, "orlovi" Dragana Stojkovića Piksija su treći sa četiri poena, a ispred su Španija (7) i Danska (6).

"Iskoristili smo današnji dan da održimo sastanke 'jedan na jedan' sa igračima. Govorili smo ranije da moramo da budemo samokritični i da ne smemo da tražimo izgovore. Moramo da pokažemo više emocija, agresivnosti i žestine", rekao je selektor Murat Jakin.

Kraj njega je sedeo kapiten, Granit Džaka. On se nije oglašavao pred meč protiv Srbije u Leskovcu, niti je hteo da na bilo koji način skreće pažnju na sebe. Svestan je da je svojim provokacijama srpskih navijača i psovanjem srpskih igrača odavno u prvom planu na način na koji ne bi trebalo da bude.

"Utakmica je bila veoma fer. Pokušali smo da se ponašamo pozitivno i profesionalno i uspeli smo", kazao je Granit Džaka kratko.

Zvižduke srpske publike je očekivao. "Bio bih iznenađen da toga nije bilo", dodao je fudbaler poreklom sa Kosova i Metohije, koji je posle meča iznenadio sve na stadionu.

Granit Džaka
MN Press 

O porazu i teškoj noći za svoj tim u Leskovcu nije hteo da dalje govori. Fokusiran je samo na meč protiv Danske u utorak. "Moramo da pobedimo", kazao je on posle čak tri poraza u prva tri kola. "Moramo da krenemo od nule. Primamo prelako golove, ali nije samo odbrana u problemu, već ceo tim. Imamo šanse, ali ih ne koristimo"

Bio je upitan i za to da li je pristup nekih igrača problem. "Dolazak u reprezentaciju je privilegija, imaš šansu da se takmičih za svoju zemlju i moraš da daš gas 100 odsto", rekao je on.

"Što se mene tiče, nema mladih ili starih igrača, samo dobrih i loših. Kada dođeš u reprezentaciju, moraš da uradiš ono zbog čega si došao", poruka je Granita Džake, u pokušaju da dodatno mobiliše saigrače da se trgnu.

Bonus video: Džaka posle utakmice u Leskovcu

Kurir Džaka se pozdravlja sa srpskim fudbalerima, grli sa Rajkovicem