Slušaj vest

Bez obzira na to što nisu u cvetu mladosti i što ne igraju u najprestižnijim ligama na svetu Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi i dalje zauzimaju vrh fudbalske tabele. Ovog puta tema se odnosila na najplaćenije fudbalere sveta, a istraživanje je sproveo časopis Forbs.

Portugalac Kristijano Ronaldo je ponovo na vrhu, za godinu dana je zaradio 263 miliona dolara, 202 je bio u sklopu kluba, dok je ostatak prihodovao iz sponzorskih ugovora. Ronaldo u februaru puni 40 godina, što se na terenu ne da primetiti. Na drugom mestu je, naravno, njegov večiti rival - Lionel Mesi.

JOSE SENA GOULAO/LUSA Kristijano Ronaldo

Argentinac koji trenutno igra u SAD zaradio je neuporedivo manje od Ronalda - 135 miliona dolara. Bivši igrač Barselone je na terenu zaradio 60 miliona, dok je dosta više dobio od sponzora, čak 75 miliona dolara.

Treća pozicija je rezervisana za još jednog bivšeg igrača kluba iz Katalonije. Nejmar je u sezoni za nama zaradio 110 miliona dolara, od toga je četiri petine dobio od kluba, a ostatak od sponzora. Međutim, Nejmar je ovoliko plaćen za samo pet mečeva u sezoni za nama pošto se povredio na utakmici Brazila i Urugvaja. Prema najnovijim informacijama Nejmar bi trebalo da se na teren vrati 21. oktobra i Al Hilalu pomogne u borbi protiv Al Aina.

Na četvrtom mestu se nalazi Karim Benzema sa 104 miliona dolara, a na petom Kilian Mbape sa 87 miliona. Zvezda Mančester sitija Erling Holand je na šestoj poziciji sa 60 miliona dolara, iza njega nalazi se Vinisijus iz Reala sa 55 miliona, 53 je zaradio Muhamed Salah u Liverpulu, a 52 Sadio Mane. U top 10 se nalazi i Kevin de Brujne sa 39 miliona dolara.

Spisak najplaćenijih fudbalera na svetu izgleda ovako: 

  1. Krisitjano Ronaldo (Al Nasr) - 263 miliona dolara
  2. Lionel Mesi (Inter Majami) - 135 miliona dolara
  3. Nejmar (Al Hilal) - 110 miliona dolara
  4. Larim Benzema (Al Etihad) - 104 miliona dolara
  5. Kilian Mbape (Real Madrid) - 87 miliona dolara
  6. Erling Holand (Mančester siti) - 60 miliona dolara
  7. Vinisijus (Real Madrid) - 55 miliona dolara
  8. Muhamed Salah (Liverpul) - 53 miliona dolara
  9. Sadio Mane (Al Nasr) - 52 miliona dolara
  10. Kevin de Brujne (Mančester siti) - 39 miliona dolara

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Fudbalska revolucija u Kataru 2