Slušaj vest

Crvena zvezda u utorak od 18.45 igra protiv Monaka u trećem kolu grupne faze Lige šampiona, a Vladan Milojević ima nekoliko dilema oko sastava. Sada već standardno, postoji nedoumica oko Endijaja ili Duartea, potom oko "tumbanja" u zadnjoj liniji zbog povrede Mimovića, ali se tokom sezone "iskristalisala" još jedna - pitanje golmana.

Omri Glazer je propustio kompletne pripreme Crvene zvezde zbog povrede i od kada se vratio ne briljira, pa kako saznaje MONDO Izraelac neće braniti protiv Monaka na stadionu "Luj II". Umesto njega među stativama će stajati Marko Ilić koji je letos došao iz SAD, a za sada je sasvim solidno odradio svoje minute. Između ostalog, branio je više nego dobro i u mečevima protiv Bode Glimta u kojima je Zvezda obezbedila učešće u Ligi šampiona, a potom je "ispao" samo zbog povratka prvog čuvara mreže.

Glazer, pak, za sada nije opravdao taj epitet. U duelu protiv Benfike i Intera primio je po gol iz slobodnog udarca u svoj ugao, na susretu protiv Železničara je izgubio loptu i ostavio praznu mrežu, savladan je i protiv IMT-a sa preko 35 metara (ne samo svojom krivicom), dok je čak i u dresu Izraela pravio greške - i tokom oktobarske reprezentativne pauze je primio "jeftin" gol protiv Francuske.

omri glazer
Marko Metlas/© MN press, all rights reserved 

Sve to, uz povredu koju je već obnavljao u susretu sa Pančevcima, uticalo je da Vladan Milojević prelomi i odlučl da poverenje za duel u Kneževini ukaže Marku Iliću. Ujedno, Ilić je i tokom vikenda stajao na golu Zvezde protiv Radničkog iz Niša, dok Glazera nije bilo ni u protokolu i umesto njega bio je tu mladi Guteša.

Sve ovo naravno ne znači da Glazer više neće braniti za Crvenu zvezdu, ali bi trebalo da mu posluži kao opomena da mora da se vrati u formu koja ga je krasila prošle sezone, kada je bio jedan od najboljih igrača tima. To se pre svega odnosilo na nastupe u Ligi šampiona kada je neretko izlazio i kao igrač utakmice. Međutim, od letos, i povrede koja ga je dugo udaljila sa terena, više ne izgleda kao isti fudbaler.

marko ilić
MS/© MN press, all rights reserved 

Što se tiče Ilića, do sada je odigrao deset utakmica za Zvezdu i na polovini je ostao nesavladan, pa i njegova forma je potvrda Milojeviću da se "neće kockati" ako stavi rezervnog golmana među stative, nego bi to trebala da bude lepa nagrada za čuvara mreže iz Novog Sada. Štaviše, Ilić je dobijao i pozive selektora Piksija zbog izdanja u crveno-belom.

Više o timu Crvene zvezde za Monako znaćemo posle današnjeg treninga u Kneževini, a za sada definitivno znamo da Milojević neće moći da računa na Mimovića i Ivanića koji su povređeni

U timu bi opet trebalo da bude i Andrija Maksimović, ali je Luka Ilić het-trikom protiv Nišlija takođe pokazao da je opcija...

BONUS VIDEO:

MONDO Podrška Bori Đorđeviću od navijača Zvezde