Slušaj vest

FK Crvena zvezda obavestila je javnost da je u 84. godini preminuo čuveni fudbaler i legendarni trener fudbalske akademije crveno-belih, Tomislav Toma Milićević.

Tomislav Toma Milićević je rođen 21. septembra 1940. godine. Kao igrač u Zvezdi je proveo osam sezona, od 1960. godine, kada je iz kruševačkog Napretka stigao u Beograd, pa sve do 1968. godine. Nakon završetka igračke, Toma Milićević je započeo trenersku karijeru. Postao je čuveni “lovac na talente” i legendarni trener mlađih kategorija Crvene zvezde.

"Fudbalere je učio lepom ponašanju, manirima, kao i džentlmenstvu i pravom viteštvu, što je bilo ključno za stasavanje čuvenih generacija našeg kluba, koje su imale privilegiju da rade sa sjajnim strategom", saopštila je Zvezda.

Brojne legende Zvezde su skautirane, a nakon toga su i trenirale pod palicom Tome Milićevića, među kojima je i šef stručnog štaba - Vladan Milojević, ali i asovi poput Dejana Stankovića, Boška Jankovića, Marka Pantelića, Gorana Drulića, Nikole Lazetića, Dušana Baste, Marka Grujića, Luke Jovića, Strahinje Erakovića..

MN Press Toma Milićević

Tomislav Milićević je proveo čak 42 godine u voljenom klubu, u kome se afirmisao kao fudbaler, trener i čovek od autoriteta. Toma je bio pravi pedagog, uvek srdačan, ponekad strog, ali uvek pravičan. Ostaće upamćen kao legenda, koja je na pravi fudbalski, ali i životni put izvela mnoge talente i mlade igrače.

FK Crvena zvezda izražava duboko saučešće porodici Milićević.

Bonus video:

Kurir Bajaga neprimereno reagovao na pitanje o Bori Čorbi