Slušaj vest

Poznati nemački novinar Kristijan Falk objavio je da je Ajntraht iz Frankfurta trenutno najbliži najvećem talentu Crvene zvezde, Andriji Maksimoviću (17). "U ovom trenutku, taj klub vodi u trci za Maksimovića i obeštećenje bi moglo da bude 12 miliona evra, plus dodatna tri miliona kroz bonuse", naveo je.

Iako je prethodnih dana i nedelja nagoveštavamo da su za "Zvezdinog Mesija" zainteresovani i Liverpul, Mančester siti i Borusija Dortmund, u Maksimovićevom okruženju navodno smatraju da je transfer u takav klub u ovom trenutku "preveliki zalogaj" za 17-godišnjaka.

I to nije sve, jer je navedeno i to da je među zainteresovanim klubovima za Maksimovića i još jedan, manje zvučan premijerligaš - Brajton.

Marko Metlas/BETAPHOTO / Sipa Press / Profimedia, MN Press Andrija Maksimović

U ovom trenutku, pitanje je koliko ovakve priče zapravo otežavaju situaciju definitivno velikom talentu, koji je i dalje na jednocifrenom broju utakmica za seniorski tim Zvezde (devet). O tome je veoma direktno govorio bivši trener Zvezde Saša Janković.

Zablistao je Maksimović protiv Partizana u derbiju i Intera u Ligi šampiona, ali je meč protiv Monaka pokazao da ga i dalje čeka mnogo rada da bi bio konstantno dobar na najvišem nivou svetskog klupskog fudbala. I prema informacijama nemačkog novinara, očigledno je da je i fudbaler Zvezde toga svestan, pa bi zato mogao da odabere klub iz kojeg je Luka Jović otišao u Real Madrid za čak 63 miliona evra.

Kada je u pitanju stav Crvene zvezde, generalni direktor Zvezdan Terzić rekao je da Maksimović u ovom trenutku nije na prodaju i da ona nije ni moguća pre juna, kada će fudbaler iz Novog Pazara napuniti 18 godina.

"Mi sada pričamo sa klubovima koji nam dođu, zvalo me je sedam-osam ozbiljnih klubova. Svima sam prvo rekao da nije na prodaju u ovom momentu, jer 5. juna tek puni 18 godina sledeće godine. Drugo, nemamo formiranu cenu i kažem im da neće biti ispod 20 miliona evra i spremni su to da plate, plus bonuse. To samo hrabrom našom klupskom politikom. Stavili smo ga da igra derbi, da igra protiv Intera. Svi koji su protivnici bonus igrača ne razumeju da evropsko tržište traži samo mlade igrače sa ovih prostora", rekao je Terzić u intervjuu za Sputnjik o Maksimoviću.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Stadion Monaka