Slušaj vest

Mario Baloteli (34) je ponovo u Seriji A! Najproblematičniji italijanski fudbaler potpisao je za Đenovu i takoi se prvi put vratio u najbolju italijansku ligu posle četiri godine. Poslednji put u njoj je nastupao kao igrač Breše u sezoni 2019/20, dao za nju pet golova i nije uspeo da spreči ispadanje svog tima u Seriju B.

Baloteli je svoje zlatne dane živeo na početku karijere, kada se pogrešno smatralo da će napraviti velike stvari i kada je dobijao velike ugovore i šanse u Interu, Mančester sitiju (u oba tima po tri sezone), a potom je njegov pad bio postepen, počev od nastupa za Milan, Liverpul, ponovo Milan, pa sve do spuštanja na nivo ispod, na kojem je ostvario kontinuitet u Nici, za koju je igrao od 2016. do 2019.

Nakon toga su usledile njegove epizode u Marseju, Breši, Monci, Adani, Sionu, pa opet u Adani u kojoj je igrao prošle sezone. Bivši reprezentativac Italije, koga je Roberto Manćini nakratko vratio 2018. među Azure, sada je na novom početku, a trener će mu biti njegov nekadašnji saigrač - Alberto Đilardino.

Zajedno su igrali u reprezentaciji i Đilardino će pokušati da njegovim dovođenjem reši bar deo problema svog tima u napadu, jer je Đenova u dosadašnjih devet kola postigla samo sedam golova.

Baloteliju će u Đenovi saigrači biti nekadašnji hrvatski reprezentativac, kapiten tima Milanj Badelj, teško povređeni ukrajinski vezista Ruslan Malinovski, a prema transferamrktu najksuplji igrači tima su centralni vezista iz Danske maorten Frendrup (23), procenjen na 20 miliona evra, kao i centarfor Andrea Pinamonti (25), procenjen na 15 miliona. "Devetku" Đenove ove sezone je zadužio Vitinja, plaćen Olimpik Marseju 16 miliona evra, ali koji ove sezone još nije dao gol u Seriji A.

Baloteli bi zato odmah mogao da bude gurnut u vatru već 31. oktobra protiv Fiorentine, u utakmici u kojoj će Đenova pokušati da pobedi prvi put od 24. avgusta i gostovanja Monci.

Kurir Dejan Stanković čestitao Kuriru 20. rođendan: Nastavite jako, hrabro i uspešno!