Iako u mirnom i akustičnom centru Rena nešto posle podneva još nije moglo da se nasluti da se od 18.30 časova igra revanš utakmica plej-ofa za Ligu šampiona između domaćeg tima i Crvene zvezde, dva i po sata pre početka gužva je sve primetnija.

Jake policijske snage raspoređene su, u najvećem broju, duž centralnog dela grada.

Navijači Crvene zvezde pristižu u Ren, a prisutne su i manje grupe simpatizera domaćeg kluba.

Fanovi crveno-belih, koji su organizovano autobusima u utorak krenuli iz Beograda, biće direktno spovedeni na stadion uoči početka meča kako bi se izbegli eventualni incidenti u centru grada.

Prema već oprobanom receptu, koje su primenjivale mnoge države, i francuska policija dopratiće navijače iz Beograda do stadiona i sprovesti ih na deo tribine koji je specijalno rezervisan za njih.

Jedan od Srba na privremenom radu u ovom delu Francuske ispričao je za MONDO da su lokalne vlasti u strahu od nemira navijača podigle stepen bezbednosti na najviši, peti nivo, što se ne pamti za Bretanju i njene varoši.

Pančevac je dodao da se prema pisanju francuskih medija oseća da se fudbaleri plaše revanša kao i organizatori dolaska Delija.

Fudbalere Zvezde očekuje mnogo manja temperatura u Francuskoj nego kod kuće, odnosno mnogo bolji uslovi za igru. U Renu je 20 stepeni Celzijusa, i oblačno je, pa nije isključena mogućnost da u vreme utakmice padne i kiša.

(Izveštač MONDA iz Francuske Nikola Janković)