Menadžer Vest Hema Alan Pardju najavio je da će napadač tog tima Karlos Tevez biti kažnjen oduzimanjem jedne nedeljne plate, zato što je odmah po izlasku iz igre u subotnjem meču protiv Šefild Junajteda (1:0) napustio stadion Apton Park.

Pardju je u 66. minutu odlučio da Argentinca zameni 40-godišnjim Tedijem Šeringemom.

"Razočaran sam Karlosovim potezom. To je bio znak velikog nepoštovanja prema meni, saigračima i članovima stručnog štaba. Nije mi pružio ni priliku da mu obrazložim zbog čega sam ga zamenio", rekao je Pardju novinarima.

On nije imao razumevanja ni za to što su navijači odluku o izlasku Teveza propratili zvižducima.

"Karlos će u ponedeljak imati dosta toga da objasni. U menadžerskoj karijeri mi se samo jednom desilo da igrač reaguje na takav način i kaznio sam ga oduzimanjem nedeljne plate".

Vest Hem je poslednjeg dana letošnjeg prelaznog roka u paketu angažovao dotadašnje prvotimce brazilskog Korintijansa, Teveza i njegovog zemljaka Havijera Maskerana.

Zvučni transferi zaključeni su na insistiranje iranskog bogataša Kie Jorabčijana, koji je imao nameru da kupi klub, ali je to umesto njega, pre četiri dana, učinio jedan islandski konzorcijum. Islandjane je to "zadovoljstvo" koštalo relativno skromnih 85 miliona funti (162,9 miliona dolara).

(MONDO)