Muška odbojkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore savladala je u Sendaiju selekciju Argentine sa 3:1, po setovima 25:18, 25:16, 24:26, 25:17, u utakmici drugog kola drugog dela takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Plavi su tako upisali i sedmu pobedu na SP i zadržali vodeću poziciju u Grupi E druge faze takmičenja. Sledeći meč SCG će igrati sa Japanom, u utorak u 18.00 po lokalnom, odnosno u 10.00 po centralnoevropskom vremenu.

Ekipa SCG u meč sa "gaučosima" ušla je sa postavom tehničar Nikola Grbić, korektor Ivan Miljković, primači Slobodan Boškan i Vladimir Grbić, blokeri Marko Podraščanin i Andriaj Gerić i libero Marko Samardžić.

Prva dva seta plavi su odigrali sa punom koncentracijom, solidno na servisu, skoncentrisano u bloku i igri u polju, i veoma dobro u napadu. To im je donelo ubedljivu razliku u oba seta.

Ni treći set nije se mnogo razlikovao u početku, pa ni do samog finiša. Imali su plavi i 20:16, za laganu završnicu, ali je tada popustio napad, a nekoliko grešaka vratilo je Argentince u igru.

Posle dve propuštene set i meč lopte (od 24:22), Argentina je došla do izjednačenja. Selketor SCG Igor Kolaković pokušao je tajm - autovima da probudi svoju ekipu, ali su nove greške plavih donele protivniku set.

Takvu igru ekipa SCG nije nastavila u četvrtom setu, već se vratila stilu iz prva dva perioda igre. Ponovo je dobro funkcionisao tim, pa su igrači SCG držali sve konce u svojim rukama, uspešno su napadali, blokerali, branili se. Uspeli su da iskorite i prvu set meč loptu u četvrtom setu za 25:17 i 3:1.

Nakon ove utakmice, SCG ulazi u dva najvažnija meča druge faze SP sa Japanom u utorak i sa Poljskom u sredu. Te dve reprezentacije došle su u drugi krug kao najbolje plasirane iz Grupe A prve faze takmičenja.

Tek trijumfima u obe utakmice plavi bi obezbedili siguran plasman u polufinale, bez razmišljanja o eventualnom poen količniku, koji posle bodova, odlučuje o poretku ekipa u grupi, od kojih će prve dve otići u polufinale.

Dvorana: Sendai Siti Gimnasium. Gledalaca: 1.553 Sudije: Karampecos (Grčka), Rob (SAD).

SCG: Bojović, Boškan 14, Samardžić (libero), N. Grbić 4, V.
Grbić 9, Bjelica, Gerić 10, Vujević, Miljković 27, Petković, Nikić, Podraščanin 11.

Argentina: Milinković 15, Bidegajn 1, Porporato 8, Efon, Gramaljia, Šoltis 14, Konsina 6, Spajić 7, De Keko 3, Ernades, Meana (libero), Djani 4.

(Beta)